Strobing je nova tehnika šminkanja stvorena kao bunt na preerano popularno konturiranje lica. Naime, on ima sličan efekat, ali deluje daleko prirodnije na licu. Na kraju krajeva, ako je dobar chic Francuskinjama, kako mu bilo ko može naći zamerku?

O čemu je zapravo reč?

Strobing je tehnika šminkanja kojom lice s potpunom podlogom (lakšom ili težom, zavisno o tipu kože i navikama) naglašavamo highlighterom na mestima na kojem nam pada svetlo na kožu. To znači ovo: Umesto da nanesete bronzer ili korektor tamnije nijanse na lice i stvorite polusenke, samo nanesite deo s highlighterom na dobre tačke na licu poput jagodica, vrha nosa, brade...

(Zlatna maska Indije: Maska za kojom je ceo svet poludeo)

Ovaj make up look je stvoren da slavi vaše prirodne crte lica, a ne menja strukturu.

Napomena: Možda strobing zvuči puno jednostavniji od konturiranja, ali on ipak zahteva prirodno prekrasnu sjajnu kožu, što znači da ćete morati dnevno ulagati u svoj kožu raznim proizvodima za čišćenje i negu, kao i promeniti ishranu da bi bila što bogatija antioksidansima.

(Najbolji karmini za leto po preporuci svetskih lepotica)

Još jedan dobar trik za još izraženiji strobing look je da pomešate puder ili korektor s malo hidratantne kreme kako bi delovao lakši, a sjajniji kada ga nanesete.