Kolekcije za proleće / leto 2018. donele su pregršt beauty trendova!

Kada pogledamo kroz beauty retrovizor na Milanskom fashion week-u, sigurni smo da će naredno proleće sijati u jakim bojama na očima, opuštenoj kosi bez feniranja, uvijanja ili peglanja i da će biti sve biti okrenuto zabavi!

Ako napravimo mali brif šta su šminkeri i frizeri predložili, u prvi plan pada omaž 80-im i pevaču Eltonu Johnu na Gucci reviji. Na reviji italijanske kuće videli smo puštenu, messy kosu, retro naočare i vrlo minimalnu upotrebu šminku. Već na reviji Dolce i Gabbane dočekala nas je čista ekstravagancija! 

Zato, pravo sa pista, pa pred ogledalo. 

1. Ukrasi za kosu+ alajner+ karmin

Standard starog Holivuda koji podrazumeva crveni karmin i alajner, duo Dolce i Gabbana je unapredio sa zanimljivim ukrasima za kosu. Dakle, rajfovi, cveće u kosi ili naglašene šnale su dopuna i čine beauty celinu koja je neizostavna za proleće i leto. 

2. Prirodna kosa

Bez obzira da li je vaša kosa loknasta, blago talasasta ili skroz ravna, u narednom periodu samo ćete je prosušiti, raščešljati, razdeliti i spremni ste! Nema više uvijača, pegli figara! 

3. Ukosnice

Ako ste ih koristili da pričvrstite punđu ili zaližete kosu, sad možete slobodno da ih stavite u prvi plan, u prednjem delu kose. Versace predlaže da ukosnice budu u zlatnoj boji, a i šminku braon, zlatne i bež nijanse. 

4. Karmin van linije usana

Boja karmina ostaje i dalje vaš izbor, ali tehniku nanošenja možete da promenite. Na reviji Marca De Vincenza smo videlu blago utapkavanje karmina van linija usana. Ovakvim načinom nanošenja, gubi se stroga granica i dobija se efekat punijih usana. 

5. Neon senka

I još jedan trend 80-ih nam dolazi iz Milana "pravo" na oči! U pitanju su senke jakih boja - zelena ili plava koje se kombinuju sa blagim rumenilom u boji breskve. Predlog nam daje Missoni i prihvatamo ga!

6. Šljokice

Na očima i malo na telu šljokica nikad dosta. Ideju nam daje Stella Jean, a na licu kombinujemo sa karminom u nude nijansama i skoro neprimetnim rumenilom. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/