Dok se ne pronađe eliksir mladosti, holivudske zvezde pristaće na neobične tretmane kako bi izgledale mlađe i lepše. 

Čini se da botoks i estetski zahvati više nisu dovoljno dobri za javne ličnosti, pa u poslednje vreme koriste razne alternativne i često jako bizarne načine pomlađivanja, poput tretmana lica posteljicom. 

Ali najnoviji holivudski anti-age trend najbizarniji je do sada.

Naime, novi hit u pomlađivanju lica je tretman lica prepucijem, odnosno kožicom penisa korejske novorođenčadi. Da, dobro ste pročitali, slavne dame sada neguju svoje lice kožicom penisa novorođenčadi!

Među poznatima koje je zaludio ovaj tretman su Cate Blanchett i Sandra Bullock, a za jedan tretman pomlađivanja prepucijem izdvajaju 650 dolara, što je nešto manje od 65 hiljada dinara. 


“Sandra i ja bile smo zajedno na tretmanu u Njujorku i nazvale smo ga ‘penis-tretman’,” ispričala je Blanchett za Vogue i dodala da im je nakon tretmana koža izgledala mladoliko i blistavo. Ovaj način pomlađivanja službeno se ne zove “penis-tretman”, nego EGF tretman lica jer se temelji na EGF (Epidermal Growth Factor) serumu koji potiče obnavljanje ćelija kože i dobija se iz matičnih ćelija vezivnog tkiva uzetih iz prepucija (kožnog nabora koji prekriva glavić penisa)korejske novorođenčadi, prikupljene nakon obrezivanja. 

Tokom tretmana, ćelije prepucija ubrizgavaju se u kožu lica mikroiglicama, a tretman podstiče bolju proizvodnju kolagena i elastina.

Izvor: index.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/