Popularni dizajner odlučio je da svoje stvaralačke sposobnosti prebaci i na polje kozmetike pa će tako osmisliti novu liniju šminke za kuću "Sephora".

Nova linija sadrži 122 proizvoda koji su podeljeni u četiri kategorije: Smart Complexion (podloga za make-up, korektori i puderi), Blacquer (make-up za oči sa intenzivnim crnim pigmentima, olovke za oči i tuševi), Hi-Per Color (ruževi za usne, sjajevi, rumenila, senke, bronzeri, lakovi za nokte), Boy Tested, Girl Approved (make-up proizvodi za prirodan look, balzami za usne, gel za fiksiranje obrva i korektori).

Marc Jacobs povodom nove make up linije izjavio je da obožava žene koje nisu savršene, koje imaju razmak između zuba, živu kosu i nespretno našminkane oči. Kolekcija je namenjena upravo tim ženama koje će novom linijom naglasiti svoju individualnost.

"Šminku, parfeme i sve kozmetičke proizvode vidim kao sjajnu mogućnost da proširim domen svog rada. Ideje i odluke o izboru boja ruževa za usne, ajlajnera predstavlja pravi ritaul u kom maksimalno uživam. Trenutno radimo na definisanju same linije i pokušavamo jasno da odredimo koja će biti glavna karakteristika Marc Jacobs kozmetike. Milsim da će to potrajati, ali sigruan sam da ćemo na kraju svi biti zadovoljni rezultatom", izjavio je ranije Marc.