SMANJUJE HOLESTEROL I SKIDA KILOGRAME: Palenta napravljena na ovaj način ima neverovatno dejstvo na organizam! (RECEPT)

Donosimo vam sjajne razloge da jutro započnete palentom!

Shutterstock

Kukuruzno brašno ili griz imaju veoma pozitivan uticaj na celokupno zdravlje čoveka. Palenta ne sadrži gluten i preporučuje se svim uzrastima.

Zdravstvene prednosti palente

Palenta u svom sastavu ima prirodne masti, odnosno karitenoide i upravo te zdrave masnoće zaslužne su za njene moći koje pospešuju bolji i kvalitetniji rad creva.

Kukuruz sadrži i veliku količinu fosfora, magnezijuma, cinka, kalijuma, bakra, selena i mangana.

Zahvaljujući kukuruzu koji sadrži, palenta ima vrlo mali broj kalorija u sebi, te je zbog toga idealan obrok za mršavljenje. Ona je jedna od najboljih i najefikasnijih namirnica koje se preporučuju kada su dijete u pitanju.

Jačanje ćelija debelog creva takođe je još jedna od prednosti koja je zabeležena kod osoba koje su palentu uvrstili u svoje redovne obroke. Osim što će ih ojačati, palenta će takođe delovati antioksidantno na celokupan organizam, ne samo na creva.

Smanjuje holesterol zahvaljujući dobrim mastima koje sadrži, kao i vlaknima i kompleksnim ugljenim hidratima. Palenta će sprečiti i pojavljivanje viška kilograma.

Kako se pravilno sprema palenta?

  • U lonac stavite 3 i po šolje vode.
  • Nakon toga, dodajte malo ulja i prstohvat soli.
  • Kada sve to provri, temperaturu smanjite na minimum i sipajte jednu šoljicu kukuruzne palente uz konstantno mešanje.

Upotreba:

Preporučuje se upotreba drvene kašike, zbog oksidacije metalne kašike. Nećete pogrešiti ako dodate i omiljene semenke ili povrće.

Shutterstock 

Izvor: novosti.rs