Lumaconi con N'duja
Za jednu porciju
- 100 g paste di Gragnano - lumaconi giganti
- 100 g paradajz pelata San Marzano d.o.p
- 80 g junećeg mlevenog mesa
- 70 g kalabrijske kobasice N'duja (ljuta)
- 50 g mozzarelle
- 30 g parmigiana reggiano sira
- So i biber
- Svež bosiljak
Priprema
Kuvati pastu u slanoj vodi 14 minuta. Izdinstati mleveno meso sa N'duja kobasicom na maslinovom ulju. Dodati paradajz pelat dinstati jos 10 min. Ubaciti kockice mozzarelle i napuniti školjkice - pastu. Staviti u posudu za rernu i preko izrendati parmezan. Zapeći u peći 10 minuta. Ukrasiti bosiljkom.
Mezzi paccheri con zucchini e scamorza affumicata
Za jednu porciju
- 100 g paste Di Gragnano-Mezzi paccheri
- 100 g tikvica
- 60 g scamorza sira (dimljena mozzarella)
Priprema
Pastu kuvati 13 -14 minuta da bude al dente. Dok se pasta kuva, iseckati tikvice na kockice. Kockice prodinstati kratko na maslinovom ulju sa čenom belog luka. Izrendati malo scamorza dimljenog sira u tiganj sa tikvicama da se dobije krema. Dodati svež list žalfije i dinstati još malo. Spojiti sa skuvanom pastom i sipati u tanjir. Narendati scamorza sir i ukrasiti svežom žalfijom.
Torta Caprese al limone
- 200 g bademovog brašna
- 8 jaja
- 200 g šecera
- 120 g putera
- 150 g bele belgijske čokolade
- 1/3 praška za pecivo
- sok od dva limuna
- 1dl limoncello di Sorrento
Priprema
Sve sastojke pomešati, uliti u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Ukrasiti šećerom u prahu i kandiranom korom od limuna.
Restoran Campania Pizza Gourmet nalazi se u Omladinskih brigada 86, u lokalu 3Đ (West 65). Broj za rezervacije je 0692134842, a više informacija potražite na sajtu Campania, kao i društvenim mrežama restorana - Instagram i Facebook.