Zbog čega baš tradicionalna napolitanska kuhinja u Beogradu?

Odrastao sam u pizzeria-restoranu koji su držali moji roditelji, a dodatno sam ljubav prema italijanskoj hrani sticao na poslovnim putovanjima po Italiji. Posebno me je oduševila hrana u Napulju - jednostavna a puna ukusa. Naročito pizza napoletana koja se razlikovala od svih drugih pizza po Italiji.

Šta je bila vaša vizija kada ste uopšte razmišljali o ideji da otvorite restoran?

Campania Pizza Gourmet jedini je restoran u Srbiji sa sertifikatom za autentičnu pizzu napoletanu od najčuvenije organizacije Associazine vera pizza napoletana za tradicionalnu pripremu pice.

Gde ste pronašli inspiraciju za enterijer i kreiranje samog brenda koji je u Beograd doneo miris Italije?

Enterijer je moderna napolitanska pizzeria sa ukrasima koji čine originalni detalji oslikani u mestu Vietri sul Mare - Amalfi obala. Ambijent je veseo, porodičan, kao što je u Italiji i običaj da se porodice ili prijatelji okupljaju u prijatnom ambijentu uz pizzu i vino.

STF_4864.jpg
Stefan Stojanović Nenad Blaževski

Po čemu biste rekli da je meni Campania Pizza Gourmet restorana specifičan?

Specifičnost restorana Campania Pizza Gourmet je tradicionalna priprema sa modernom prezentacijom uz uparivanje sa vrhunskim vinima.

Koliko je teško koristiti autentične i originalne namirnice pri pripremi jela i zašto je važno njihovo geografsko poreklo?

Namirnice koje se koriste su prvoklasne sa georafskim poreklom i oznakama d.o.p ili i.g.p koji su garancija porekla i kvaliteta. Mozzarella di Bufala d.o.p, Pelati San Marzano, Piennolo del Vesuvio d.o.p, pršuta San Daniele, salame Di Napoli Piccante, Nduja Calabrese.... Takođe, koristimo i maslinova ulja extra vergine iz Kampanje, Sicilije, Sardinije.

Italijanska kuhinja jedna je od onih kojoj je teško odoleti, ali koja biste jela restorana okarakterisali kao omiljena?

Pored pizza imamo autentična jela kao sto je Pasta di Gragnano pripremljena na mnogo načina, ragui od teletine i divljači. Plodove mora pripremamo na način costiera di Amalfi. Dok su deserti, kafa i pica kao i obavezni Limuncello di Sorrento rezervisani za kraj večere.

STF_4979.jpg
Stefan Stojanović 

U čemu se zapravo ogleda jedinstvenost vašeg koncepta?

Ljubav prema prvoklasnoj originalnoj hrani i istrajnost u održavanju kvaliteta jeste pravac koncepta brenda.

Zašto svi pričaju o Campania napolitanskoj pizzi?

Naša pizza pravi se na autentičan tradicionalan način koji je zaštićen sertifikatom Associazione vera pizza napoletana, a to znači da se priprema u zidanoj pizza peći na drva sa samotom sa Vezuva koja je uvezena direktno iz Napulja. Brašno je iz poznatog mlina iz Salerna, koje postoji od 1953. godine, a testo koje je fermentisalo tokom 48 sati razvlači se na starinski način dok se pica peče u peći 60 do 90 sekundi. Na taj način se dobija verace pizza napoletana!

Novitet je pizza gourmet koju ste doneli u Beograd, baš kao i što ste prvi predstavili pizzu napoletanu na našem tržištu?

Finalni proizvod naše pizze se sastoji od kombinacije najboljeg pelata, mozzarelle, svežeg bosiljka, različitih parmezana. To je osnova od koje kasnije kreće moderna gradacija pizza gourmea gde se originalne italijanske namirnice slažu u jedno elegantno jelo koje može biti sa različitim pršutama, plodovima mora ili od raznog mediteranskog povrća... Uz svaku gourmet pizzu preporučujemo vrhunsko vino koje se slaže uz odabir pizze. A ono što je zanimljivo jeste da kod nas u restoranu možete kupiti i sve namirnice koje ste probali na nekoj od pizza.

OSETITE PRAVI DUH ITALIJE: Pronašli smo jedino mesto u Beogradu u kojem možete uživati u originalnoj Napoletana pici Promo

Restoran sa sertifikovanom autentičnom Napoletana pizzom Campania Pizza Gourmet nalazi se na atraktivnoj lokaciji West 65, Omladisnkih brigada 86, lokal 3Đ, a rezervacije možete izvršiti na telefon +381692134842.

Više informacija potražite na sajtu Campania, kao i društvenim mrežama restorana - Instagram i Facebook.

strane sa mapom za Elle-01.jpg
Press