Praznik najpoznatijih srpskih festivala u organizaciji udruženja “Beogradski Manifest” i JP “Beogradska tvrđava”, tokom tri dana biće smešten u Gornjem i Donjem gradu Beogradske tvrđave. Preko 15 festivalskih celina predstaviće najlepše od srpske kuhinje, turizma, filmske umetnosti, muzike, plesa, prirode i kreativnih ideja.  

Kalemegdan će ugostiti preko 50 gradova i opština iz Srbije. Tokom tri dana festivala nebom će krstariti veliki leteći baloni 15 ekipa iz cele Evrope, a uveče će po prvi put na beogradskom nebu zasijati piromuzički vatrometi koje će lansirati svetski vicešampion!

Posetiocima će hranu pripremati kuvari-šampioni koji su na takmičenjima poneli prve nagrade za kulinarsko umeće. Tradicionalne srpske „ijade“ od roštiljade, gulašijade, pasuljijade, kupusijad do tradicionalnih lokalnih specijaliteta biće na meniju Kalemegdanske trpeze. 

Domaćini muzičkog programa su naši najpoznatiji festivali: „Beer fest“, „ Zaječarska Gitarijada“, „Nišvil“ „Dragačevski sabor trubača“, „Love fest“ i mnogi drugi, a posetioce očekuju koncerti bendova „Who See“, „Orthodox Celts“, „Zaa“ i sastava „Legende“. Filmski program organizuju poznati festivali „Fest“, „Festival dokumentarnog i kratkometražnog filma“ , „Cinema city“, „Kids fest“ i pored druženja sa glumcima i rediteljima, posetioci će moći da pogledaju nagradjivana filmska ostvarenja u bioskopu na otvorenom u formi „Silent movies“.

Preko 18 festivala i najboljih plesnih škola na “Plesnoj livadi” će razigrati posetioce uz ritmove i zvuke salse, sambe, flamenka, tanga. Mališane očekuje posebna zona namenjena igri, kreativnim radionicama i brojnim animacijama. Svim ljubiteljima konjičkog sporta spremamo fantastičan program koji će sa Hipodroma biti preseljen na Donji grad Kalemegdana. Mala škola konjičkog sporta pružiće edukativne informacije o uzgoju i  dresuri konja, a posebna atrakcija biće revija starih fijakera.

Koncept festivala “Beogradski Manifest” oličen je u ideji da posetioci upoznaju najlepše od Srbije i da naše tradicionalne vrednosti dožive na kreativan i savremen način. Porodičan festival namenjen svim generacijama pružiće nezaboravan provod za sva čula i učiniće Kalemegdan najzabavnijim parkom u Srbiji od 22-24. maja!

Kompletan program možete da pročitate na zvaničnom sajtu festivala.