Ukoliko lansiranje muške kolekcije od strane Rafa Simonsa nije zadovoljilo vašu dnevnu dozu Simmonsa koji spada u vaše omiljene dizajnere, onda imamo predlog za vas. Spremite kofere i pravac Berlin. Dobro, ne morate odmah da se pakujete jer se izložba posvećena belgijskom kreatoru otvara tek 21. avgusta, ali nije na odmet da krenete sa pripremama.

Naime, pred kraj avgusta u berlinskom novom izložbenom prostoru St. Agnes, biće prikazana retrospektiva Rafovih skica i kreacija koju je selektovao Willy Vanderperre u saradnji sa magazinom 032c. 

Kompletna izložba će biti osvrt na više nego uspešnu karijeru (koja traje 20 godina!) belgijskog kreatora s fokusom na dizajnerov kreativni proces. Postavka je zamišljena kao uvid u dizajnerove skice, fotografije sa proba, snimanja i samih revija. Svaki deo će pratiti i soundtrack koji je specijalno izabran od strane kreatora i Vanderperrea koji već dugi niz godina sarađuje sa Rafom. 

Da se podsetimo, fotograf i dizajner su prijatelji od susreta u Antverpenu koji se desio početkom devedesetih a danas sarađuje skoro u svim Diorovim kampanjama i editorijalama. Poslednja saradnja datira tek od pre nekoliko nedelja. Naime, Willy je fotografisao jesenju kampanju na obroncima francuskog Grenvila, inače rodnog mesta Christiana Diora, na severu Francuske.