Ako pričamo o najstylish filmovima koji su ikada snimljeni, onda je to tema o kojoj bi se moglo razgovarati ne samo satima, već danima te je prilično teško suziti broj na top 10.

Ipak, ekipa ispred hrvatskog portala Buro247 je uspela hronološki da prikaže moćne i kultne filmove koje se obeležile nezaboravne stilske kombinacije te ako ovaj vikend nemate inspiraciju za filmsko veče, zavirite u naš izbor:

(Najromantičniji filmovi svih vremena)

Za ljubitelje drame, trilera ili pak komedije stiže super lista predloga...

# Rebel Without a Cause (Buntovnik bez razloga, 1955.)

James Dean, stara filmska ikona u filmu koji je jedan od prvih filmova ispričanih iz perspektive tinejdžera. Problematičan, ali vrlo šarmantan.

# La Dolce Vita (Slatki život, 1960.)

Fellinijev oskarovac koji prati raskošan noćni život Rima, uz zavodljivu Anitu Ekberg i Marcella Mastroiannija prebaciće vas u crno-beli svet u kojem paparaci vode glavnu reč.

# The Great Gatsby (Veliki Getsbi, 1974.)

Bez obzira na činjenicu da je ova uloga Leonardu Di Capriju bolje legla nego starijem i prvobitnom Getbyju, naša odluka je ipak pala na Roberta Redforda. Veliki mračni zavodnik je ujedno i veliki šmeker koji zna kako da organizuje najbolju zabavu u komšiluku.

# The Spy Who Loved Me (Špijun koji me volio, 1977.)

Gotovo svi filmovi Jamesa Bonda mogli bi da se nađu na ovoj listi, ali jednostavno nismo odoleli njegovoj priči s tajnom agenticom Barbarom Bach. Svemogući James Bond uvek je besprekorno odeven negujući drski stav, a s vremena na vreme ostavi nas bez teksta.

(10 filmova iz 80-ih koje bi svaka fashion devojka trebalo da pogleda)

# American Gigolo (Američki žigolo, 1980.)

Nismo mogli izostaviti Richarda Gerea u uskim pantalonama i mantilima Giorgia Armanija. Solidna priča s početka osamdesetih je proslavila Gerea, koji u ovom filmu glumi mušku prostitutku.

# The Talented Mr.Ripley (Tajanstveni gospodin Ripli, 1999.)

Pomalo bizaran film zapakovan u naizgled nevinu priču ima i sjajnu glumačku ekipu: Jude Law, Mat Dillon i Gwyneth Paltrow vas sa bezbrižnog odmora na jedrilici odvode u potpuno drugi smer.

# Eyes Wide Shut (Širom zatvorenih očiju, 1999.)

Kontroverzna priča isprepletena mrežom ljubomore i seksualnih opsesija, popraćena odličnom kostimografijom... erotika i elegancija u ovom filmu igraju glavnu ulogu.

(Filmovi inspirisani Nietzsheovom filozofijom)

# American Psycho (Američki psiho, 2000.)

Nama jedan od najdražih filmova te vrste u kojem ne možemo da se odmaknemo od svakodnevnog rituala Patricka Batemana koji je po danu ugledni biznismen, a noću ni manje ni više nego serijski ubica. Naravno, s puno stila.

# The Aviator (Avijatičar, 2004.)

Biografska drama o Howardu Hughesu je film koji će vam sa puno žara predočiti kako je on stvorio život o kojem je sanjao. Glamurozan i moćan Leonardo Di Caprio sjajno je odigrao ulogu kontroverznog filmskog producenta i biznismena, kako to inače i biva u Scorseseovim filmovima.

# Match Point (Završni udarac, 2005.)

Triler Woodyja Allena prati priču o ljubavnim odnosima različitih društvenih klasa. Intrigantan, ali pristojan Jonathan Rhys Meyers i frustrirana Scarlett Johansson kombinacija su koja je ovom filmu dala završni udarac.

(# Movies: Najbolji filmovi van engleskog govornog područja)

izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija