Muzički, modni ili umetnički film, svaki na svoj način je ostavio trag i zaslužuje da ga pogledate u narednim mesecima...

(# Movies: Najbolji filmovi van engleskog govornog područja)

"Amy"

Ovaj britanski dokumentarac donosi nam priču o životu poznate muzičarke koja nas je prerano napustila, ostavljajući svoju vanserijsku muziku zauvek sa nama. Film prati Amy od njene četrnaeste godine kroz njenu karijeru koja je najveći uspeh dostigla 2003. godine kada je izdala album "Frank". Kontroverzno ponašanje u medijima, zavisnost i problematične veze sažete su u ovaj dokumentarac koji je prikazan i na filmskom festivalu u Kanu a kod nas čeka premijeru na festivalu Slobodna zona. Uz objavljenu biografiju u obliku knjige, sada je tu i film.

"Steve Jobs: The Man in The Machine"

Smešten iza kulisa tri legendarna predstavljanja proizvoda, zaključno sa 1998. i otkrivanjem MacBooka, „Steve Jobs“ nas vodi iza scene digitalne revolucije i prikazuje nam intimni portret genijalnog čoveka u njenom epicentru. Film je napravljen od mnogobrojnih intervjua s ljudima koji su bili uz njega u različitim periodima Steveovog života. Novi film o Steve Jobsu u srpske bioskope stići će u novembru.

(Najstylish filmovi svih vremena)

"Dior and I"

Fantastičan film koji prati stvaranje prve kolekcije dizajnera Rafa Simonsa u modnoj kući Dior. Ni manje ni više – haute couture. Šta se događa kada nisu sve haljine na fittingu i koliko je novi moment u ovoj modnoj kući bio stresan za dizajnera otkriće vam ovaj dokumentarac. Osim toga, prikazaće odnose u kreativnom i prodajnom timu, kao i svu snagu i slabost dizajnera u datom trenutku. Jer osam nedelja za stvaranje kompleksne kolekcije koja je oduševila modni svet nije mala stvar.

(Najromantičniji filmovi svih vremena)

"Iris"

O legendarnoj 94-godišnjakinji pisali su mnogi, a onda je dobila i svoj film. Ova ekscentrična i pomalo komična žena koja je u svojoj starosti pokazala svoju mladost, entuzijazam za modu, umetnost i ljude, htela je da približi ideju o oblačenju i dokažei da ona nije ništa drugo nego - eksperiment. Šaljiva, ali i duboka priča o poslovnoj ženi i kreatorki enterijera vodi vas kroz šareni život zabavne i inspirativne Iris.

"A LEGO Brickumentary"

Oda najdražim šarenim kockicama iz detinjstva koje imaju istoriju dužu od 50 godina. Film o LEGO fenomenu, vodi vas kroz priču od početaka pa sve do danas. Svi znamo kakav je osećaj stati bosonog na lego kockicu, a u ovom smo filmu saznali i mnogo zanimljivih informacija o ovim igračkama. Ovaj šareni dokumentarac vredi pogledati iz nekoliko razloga. Prvi je taj što je LEGO kultna igračka, a drugi je taj što je zanimljivo kako je raslo jedno carstvo na malenim kockicama koje se - grade.

izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija