Britanski rok muzičar David Bowie proslaviće svoj 69. rođendan 8. januara 2016. godine izdavanjem novog albuma, sapšteno je danas na društvenim mrežama.

Album će se zvati "Blackstar" a prvi singl će biti objavljen 20. novembra. Britanski list Times danas je preneo da će album imati sedam pesama, ukupnog trajanja od 45 minuta i dodao da novi album ima komponente džeza i ritam sekcije poput nemačkog benda "Kraftverk", začetnika elektronske muzike.

Prethodni Bowiejev album "The next day" izašao je 2013. godine posle deset godina pauze pošto je muzičar imao srčanih problema.

Bowie je u septembru izjavio da je komponovao muziku za novu televizijsku detektivsku seriju u francusko-britanskoj produkciji. Serija "Panteri" (Panthers) inspirisana je kriminalnom grupom "Pink Panteri", poreklom s Balkana, poznatoj po spektakularnom pljačkanju visoko obezbeđenih juvelirnica po celom svetu.

Kultni muzičar je poznat po menjaju imidža i stila. Njegov album "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" iz 1972. godine ustoličio ga je u veliku britansku i svetsku muzičku zvezdu.

Bowie je do sada objavio 27 albuma, među kojima su najpoznatiji "Space Odity" (1969), "Heroes" (1977), "Scary Monsters and Super creeps" (1980), "Let's Dance" (1983), "Never Let me Down" (1987) i "Tin Machine" (1990).

Glumio je mnogim filmovima, a najzapaženija uloga mu je u horor filmu "The Hunger" (1983) reditelja Tonyja Scotta, u kojem su igrale i Catherine Deneuve i Susan Sarandon.

izvor: beta

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija