Dan zaljubljenih je pred nama, što znači da je pravo vreme da se prepustimo februarskim čarima i iskoristimo hladno vreme za uživanje sa partnerom.

U tome će vam pomoći dobar ljubavni film, koji će pobuditi intezitet strasti i romantike u vašoj vezi...

(Najstylish filmovi svih vremena)

Zato smo samo za vas pripremili 22 filmska predloga, sa liste koju su napravili novinari i urednici iz Vogue magazina. 

PS. Osim što su puni romantičnih scena, ovi filmovi su jednako i fashion! 

Intimacy

"Glavni likovi, Jay i Claire su u osnovi dva nesrećna i nezadovoljna bića. Film nam pruža neobičan pogled na ljubav koja je na momente sumorna, ali koja u nekim trenucima kada su Mark Rylance i Kerry Fox zajedno, postaje intenzivna, duboka i krajnje romantična. Kada Chéreau vidi pozitivnu stranu ljubavi koja sve više raste između dvoje očajnih ljudi, to prerasta u najlepšu ljubavnu priča koju sam videla do sada."

(Janelle Okwodu, pisac modnih vesti)

Dirty Dancing

"Moj omiljeni film je Dirty Dancing još od kada sam imala četiri godine, a najviše me je oduševilo to sporo kretanje, igra i buđenje strasti između Patricka Swayzea i Jennifer Grey. Do današnjeg dana, kada čujem početak pesme  “Be My Baby”, moja energija počinje da se budi, i javlja se čudan osećaj u meni."

(Julia Felsenthal, pisac rubrike kulture)

Reality Bites

"Dakle znam da Reality Bites nije isti kao film Love Actually, ali ova, pomalo mučna romansa između Troya (Ethan Hawke) i Lelaine (Winona Ryder) me svakog puta oduševi i podseti da prava ljubav postoji."

(Michelle Ruiz, Vogue saradnik)

Wild River

"Šta više želite od ljubavne priče? Savršena romansa smeštena u sredinu tridesetih godina 20. veka sprovešće vas kroz razne izazove, neodlučnosti i borbu sa svojim osećanjima."

(Chloe Malle, urednik društvenih mreža)

Bright Star

"Jane Campion film je zasnovan na istinitoj ljubavnoj priči o pesniku John Keatsu i njegovoj ćerci, Fanny Brawne. Bright Star je zaista prava srceparajuća, sanjiva i prelepa romansa koju morate da pogledate."

(Catherine Piercy, beauty urednik)

The Dreamers

"The Dreamers je više nego obična romansa, jer nam predstavlja incest koji se događa između troje ljudi. Fantastične scene ovog filma će vas ostaviti bez daha, i pobuditi neku novu strast u vašem životu."

(Mark Guiducci, deo za umetnost)

Moonstruck

"Cherin lik me ispunjava nadom da ako ona može da nađe ljubav u ludom, komplikovanom Brooklynu, onda mogu i ja."

(Alex Frank, zamenik urednika kulture)

The Philadelphia Story

"Casablanca je veliko filmsko ostvarenje, ali The Philadelphia Story je po mom mišljenju daleko bolji film. Danas, ovaj film se smatra najboljom komedijom klasičnog Hollywooda koji nam otkriva život, bol i osećanja sa kojima se suočavaju pripadnici tadašnjeg otmenog društva."

(Alessandra Codinha, urednik modnih vesti) 

Funny Face

"Funny Face je moj izbor. Pariz, knjižara, moda i neverovatne scene pevanja i plesanja će vas oduševiti, toliko da ćete poželeti da ga pogledate više puta. Ili, prikazati na svom venčanju, kao što sam ja uradila."

( Sally Singer, digitalni kreativni direktor)

Blue Is the Warmest Color

"Išla sam da vidim ovaj film sa prijateljem koji je nedavno prošao kroz raskid, i tokom gledanja filma mi smo na trenutke pustili i brisali suze. Postoji nešto u ljubavnim pričama koje traju godinama, može zato što ne postoji ništa bolnije od gubitka prve ljubavi."

(Chioma Nnadi, modni urednik vesti)

True Romance

"Možda zato što sam imala 14 godina kada je ovaj film bio u bioskopima, ali True Romance će uvek biti pravi simbol za romantiku. Christian Slater, Gary Oldman i Patricia Arquette će vas uvući u sasvim drugačiji svet, u kome se dinamično odigravaju razni sukobi, bol i romantika."

(Abby Aguirre, urednica kulture)