Da li ste spremni za uzbudljivo filmsko leto? Mi svakako jesmo i već smo napravili listu ostvarenja sedme umetnosti koje moramo da pogledamo do jeseni!

Suicide Squad

Šta se desi kada državna agencija regrutuje neke “loše ljude koji mogu da učine dobro” -  tim super zlikovaca zatvorenika - da uradi njihov prljav posao? Nastane Suicide Squad. Ali da li će umreti u borbi? Gledajte Margot Robbie, Will Smitha, Violu Davis, Jared Letoa, Caru Delevinge, Bena Afflecka i mnoge druge u najiščekivanijem filmskom ostvarenju ove godine.

Florence Foster Jenkins

Njujorška naslednica sanja da postane operska pevačica, i ništa je neće zaustaviti da taj san ostvari - čak ni njen loš glas. Dok se ona bori sa bolešću, njen muž unajmljuje pijanistu i radi sve što može kako bi njen san postao java. Meryl Streep i Hugh Grant igraju glavne uloge.

The Hollars

Režiser filma John Krasinski u isto vreme i glumi u ovoj dramatičnoj komediji o muškarcu koji se vrati u svoj mali rodni dan nakon što mu je majci dijagnostikovan tumor na mozgu. Usred njenog smeštanja u bolnicu Johnov lik se takođe bori sa disfukcionalnom porodicom, životnim rivalom i bivšom devojkom, dok njegova trudna devojka (Anna Kendrick) čeka njegov povratak u Njujork.

Ben Hur

U ovom rimejku filma iz 1959 godine, Jack Huston glumi Judah Ben Hura, princa kog je brat, visoko rangirani oficir rimske vojske, nepravedno optužio za izdaju. Ben Hur biva kažnjen ropstvom i skidanjem titule. Kada se vrati kući, nakon godina provedenih na moru, uz pomoć šeika (Morgan Freeman) kreće u osvetu.

Kubo and the Two Strings

U ovoj akcionoj avanturi se pojavljuje toliko poznatih glumaca, da ćete zaboraviti da je u pitanju animirani film. Kubo, kome glas daje Art Parkinson (Bran Stark iz popularne serije Game of Thrones), je skromni pripovedač koji slučajno probudi duha iz svoje prošlosti. I dok beži od duha željnog osvete, Kubo se sreće sa desetinama likova kojima su glasove pozajmili Matthew McConaughey, Charlize Theron, Ralph Fiennes i Rooney Mara.

Southside with you

Da li ste se ikada zapitali ko su bili Barak i Michelle pre nego što su postali “Barak i Michelle?” Southside With You prikazuje priču o tome kako je Predsednik Obama oduševio svoju buduću Prvu damu na celodnevnom izlasku na južnoj strani Čikaga ljeta 1989. Godine. Tika Sumpter i Parker Sawyer igraju ovaj par, a jedan od producenata filma je John Legend.

The space between us

Nakon što grupa astronauta krene u misiju da kolonizuje Mars, jedna od članica NASA teama saznaje da je trudna. Umire tokom porođaja, i dečaka ostavlja grupi naučnika da ga odgaja na Crvenoj planeti. Pratite Gardner Elliota kako odrasta, zaljubljuje se, i vraća na Zemlju.

War Dogs

Za vreme rata u Iraku dvojica dvadesetogodišnjih momaka dobijaju ugovor sa američkom vladom da oružjem opreme afganistansku vojsku. Ovaj ugovor, vredan 300 miliona dolara upliće ih u posao sa vrlo čudnim partnerima. U komediji, baziranoj na istinitim događajima, Jonah Hill i Miles Teller igraju glavne uloge, a za režiju se pobrinuo Todd Phillips (The Hangover).

Lo and Behold

U filmo Lo and Behold, ikonski scenarista, režiser, i dokumentarista Werner Herzog istražuje osnove i budućnost interneta u seriji razgovora sa najuticajnijim sajber pionirima, od osnivača Paypala i Tesle do poznatih hakera i nekoliko internet skeptika.

Hands of stone

Pratite priču o legendarnom panamskom bokseru Roberto Duranu od njegovog debija sa 16 godina, pa sve do njegove pobede nad Sugar Ray Leonardom i njegovog konačnog penzionisanja sa 50 godina. Edgar Ramirez, Ana de Armas i Robert De Niro glavne su uloge ove akcione biografije.

Priredila: Bojana Đorđević