Podatak koji verovatno ne poseduje ni većina ljubitelja filmova iz ere zlatnog Holivuda, jeste taj da je Bette imala velike grudi, koje su dosta visile, ali je odbijala da nosi brushalter sa žičanom potporom, smatravši da ove žice podstiču nastajanje raka dojki.

Orry Kelly ovaj problem je rešio koristeći različite detalje na njenim kostimima, poput džepova, dugmadi, marama i drugih vizelnih trikova ne bi li prikrio neprivlačan položaj grudi.

Orry George Kelly iz Australije je 1921. godine stigao na Menhetn, u početku je pokušavao da se pronađe u glumačkim poslovima, potom se bavio slikarstvom, da bi došao do dizajnera filmskog seta i konačno otkrio da su zapravo kostimi njegova strast.

Upravo ovaj talentovani čovek obukao je u čuvenoj Kazablanci Ingrid Bergman u belo odelo sa suknjom i sakoom, a Marilyn Monroe u večinu fantastičnih kreacija koje se pojavljuju u filmu "Some like it hot", među kojima je i najčuvenija crna haljina sa resama.

Brojni su njegovi uspešni dizajnerski poduhvati u svetu filma, a to je uspela da prepozna i američka filmska akademija, te je Orry Kelly dobio čak tri Oskara za kostimografiju.

No, kada je u pitanju njegov privatni život, koji nije bio ništa manje turbulentan, većinu je zatekla u užim krugovima dobro znana hoivudska tajna, omiljeni kostimograf bio je u prilično ozbiljnoj vezi sa jednom od najvećih filmskih ikona svih vremena i velikim miljenikom ženskog dela publike, Cary Grantom.

Sve ove poprilično neverovatne informacije pod rediteljskom palicom Gillian Armstrong sazdane su u dokumetarnu filmsku sagu, koja se od sutra može naći na DVD izdanjima pod nazivom Women He’s Undressed.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija