Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Elle preporuka: Perfomans "Radost Evrope" Milana Jovanovića

Večeras će u Centru za kulturnu dekontaminaciju biti održan neobičan perfomans od 21h...

 Izvor: foto: Promo

Milan Jovanovic (28) je performans i dramski umetnik koji živi i radi u Beogradu. Nakon dosta odigranih predstava, usmerava se na performans art. 

Prvi performans je bio pod režijom Bojana Đorđeva ''Protok žudnje'' (2013), a onda i Zodiac pod pokroviteljstvom Art Elle programa (2015), a tada i postaje student PerformanceHUB platforme koji je pokrenula umetnica Marta Jovanović, sa kojim nastavlja saradnju na produkciji platforme u kojoj su organizovani workshop-ovi poznatih svetskih imena u svetu performansa.

Sa glasovnom instalacijom učestvuje na Queer salonu u Kulturnom centru Grad (2015).  Milanov prvi samostalni performans je bio u okviru konkursa Moje kreativno ja gde se predstavio sam performansom ''U raljama laži''. 

Ove godine u Berlinu je pohađao workshop čuvenog berlinskog koreografa Nir de Volff-a sa kojim je radio metodu pozorišnog performansa Total Brutal. 

U februaru ove godine svojim performansom ''Revival'' otvara Radisson Blu Artist in Residency program, a  nakon toga performans biva objavljen i na sajtu prestižnog Getty research instituta iz Los Anđelesa. 

Večeras će u Centru za kulturnu dekontaminaciju biti održan neobičan perfomans od 21h...
Izvor: Youtube

Pol ne postoji, postoji jedino rod.

Rod je performativan - Judit Buthler

Pol je politička kategorija - M.Viting

Biseksualnost je prvobitni oblik života ljudskih bića - Carl Jung 

Čoveka karakteriše njegov rad, ono što stvara tokom svog života. Kakvog će kvaliteta biti njegov rad zavisi od materijalnih uslova proizvodnje na mestu gde se taj rad izvršava. Na isti ovaj način i država proizvodi pojedince i usmerava ih prema određenim ciljevima proizvodnje. 

Rođen sam istoga dana kada je simbolično rođena nova, najnovija moderna Evropa, na dan pada Berlinskog zida. Moj rođendan, dan kada me majka bespolnog rodila, poklopio se sakralnom svetkovinom koja je označila početak novih međudržavnih odnosa u Evropi. 

Mene su vaspitali moji roditelji, a kakvu decu je vaspitala Evropa? Ja jesam vršnjakinja Europe ali nju viđam retko. 

Zato, se pitam kakvu to decu stvara Srbija? Kako je Srbija porodila svoje mlade nacionaliste sa trbine sa idealima velike Srbije, kako ih je zadojila idealima ratnih devetdesetih. Zašto su Srbiji potrebna deca nacionalizma? Sprema li se Srbija za neke nove ratove ili samo onako valja imati, zlu ne trebalo, tuce mladih nacionalista koji reaguju na komandu, i samo čekaju signal. 

Sa druge strane na komandu moje vršnjakinje Evrope, Srbija se liberalizuje nameću joj se nasilno ideje tolerancije i sveopšte ljubavi. 

Kopa moja drugarica kapitalističa Evropa rovove gde stigne. 

Šta će Evropa uraditi sa svojim Fašistima? Šta će Srbija uraditi sa svojim herojima sa tribine? Hoće li kapitalizam u jednom trenutku odlučiti da pusti svoje Fašiste da se razračunaju sa mnom i sa vama koje je majka rodila i vasptavala tako da razumemo da se pol ne dobija rođenjem, već da je on stvar vlastite odluke i volje. 

Ja sam Evropa!!! 

Ja sam Evropa!!!

Ja sam Evropa!!!

Srećan nam rođendan!”- Milan Jovanović

Performans će biti podeljen u 5 scena:

1. Huligan

2. Bertolt Brecht - Majka hrabrost i njena deca

3. Q&A moje majke

4. Srbijanka (majka huligana)

5. Majka Evropa

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/ellesrbija/

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity