Jedna od naših najpoznatijih umetnica perfomansa koja živi na relaciji Rim-Beograd-Njujork inspirisala je režisera Roberta Adantoa da snimi dokumentarac o njenom životu i radu.

Dok je post-produkcija filma još u toku, gruba verzija dokumentarca, odnosno sam trejler za film koji nosi naziv "Born Just Now" biće premijerno prikazana na Art Basel Miami koji staruje 1. decembra u Majamiju.

Trejler će biti prikazan u programu Sundance Institute Documentary Film Program Rough Cut & Scene Selects Feedback Session.

Beograđanka koja je do sada imala nekoliko uspešnih i propraćenih perfomansa koji su uključivali ples, skulpturu, fotografiju i video radove u trejleru priča o tome koliko smo svi mi rođeni na ovim prostorima obeleženi nekim tragičnim događajima i žrtvama koje su mnoge, ne samo Martu inspirisale da svoj bunt, ali i stav podele sa masom na jedan konceptualni način.

Svi pamte njen rad „ Majčinstvo”, gde je Marta okačila 720 jaja na plafon galerije (izabrala je broj tako što je izračunala da je imala 720 plodnih dana koje nije iskoristila na dete, nego na art); postavljajući pitanje da li žena može da bude i majka i umetnica. 

U nastavku pogledajte dužu verziju trejlera:

Born Just Now: A New Documentary by Robert Adanto from Robert Adanto on Vimeo.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/