Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

All about Art 2017: Kulturna dešavanja koja nikako ne bi trebalo propustiti u narednoj godini

U narednoj godini kultura će biti pitanje otmenosti, umetnost stvar stava, a estetika postaje individualni dizajn svakodnevice. Energična umetnica Dana Maar postavila je listu must-have kulturnih zbivanja širom planete, od festivala, ...

 Izvor: Foto: Profimedia

Ukoliko ste u 2017. godini planirali putovanja u Pariz, London, Njujork ili neku drugu svetsku metropolu, pre nego što rezervišete kartu, pogledajte agendu kulturnih događaja u toj metropoli jer može da se desi da, ukoliko usaglasite datume, lično prisustvujete stvaranju istorije umetnosti...

Arhitektura

Serpentine Sackler Gallery u Londonu ove zime predstavlja izložbu slika i retko viđenih crteža avangardne Zahe Hadid. Kompleks galerije je 2013. godine postao jedan od prvih stalnih objekata Zaha Hadid Architects u centru Londona. Izložba traje od 8. decembra ove do 12. februara 2017. godine.

Umetnost i muzika

Victoria and Albert Museum u Londonu kroz izložbu You Say You Want a Revolution? Records and Rebels 1966 - 1970. pokazuje značaj i uticaj kasnih šezdesetih prošlog veka u definisanju jedne ere, i to kroz neke od najvažnijih muzičkih nastupa 20. veka, performansa, modu, film, dizajn, kao i kroz euforični politički aktivizam tog vremena koji je praktično bio i modni must have. Izložba istražuje način na koji završene i nedovršene revolucije jedne epohe menjaju naš način života i pogled na budućnost. Traje od 10. septembra ove do 26. februara 2017. godine.

Fotografija

Tate Modern u Londonu ugostiće jedan od najuzbudljivijih događaja u kulturi u 2017. godini - izložbu kolekcije modernističke fotografije ser Eltona Johna pod nazivom The Radical Eye: Modernist photography from the Sir Elton John Collection. Ovo je jedinstvena prilika da vidimo jednu od najvećih svetskih privatnih umetničkih kolekcija fotografije klasičnog modernističkog perioda od 1920. do pedesetih godina prošlog veka. Dvadeset pet godina Elton John je sakupljao ovu posebnu kolekciju koja nam pruža uvid u dom legendarnog muzičara, kroz skoro 150 retkih grafika više od 70 umetnika, kao i portrete genijalnih slikara poput André Bretona, Henrija Matissea, Pabla Picassa i drugih. Izložba traje od 10. novembra ove do 7. maja 2017. godine.

Igra

Beogradski festival igre pod sloganom Velika igra jedan je od najvažnijih festivala umetničke igre u svetu. U okviru svog četrnaestog izdanja od 24. marta do 11. aprila predstavlja publici izuzetan izbor naslova. Ukupno 15 trupa iz 10 zemalja, sa više od 30 koreografskih postavki, biće predstavljeno u Beogradu i Novom Sadu. Festivalu prethodi revija filmova Dani igre u Kinoteci, brojne radionice, majstorski kursevi i izložbe, kao i gostovanje predstave Brodski/Barišnjikov u režiji Alvisa Haramanisa i izvođenju slavnog Mihaila Barišnjikova. 11, 12. i 13. mart u Pozorištu na Terazijama.

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity