Vreme prolazi, a Clooney koji je uveliko zagazio u pedesete i dalje ostaje dosledan svom nivou šarmera, a na njegov osmeh padaju i dvadesetogodišnjakinje. Ipak, nije se samo zahvaljujući izgledu probio u Holivudu. 

Iako je nakon svoje prve veće uloge u serijalu ER (koji se emitovao od 1994. do 1999.) u kome je igrao lik šarmantnog doktora Rossa, zaradio ogromne simpatije ženskog pola, status seksi glumca mu je sigurno pomogao u nastavku karijere.

Dobre gene za šou biznis nasledio je jednim delom od majke, koja je u mladosti bila mis Kentakija, a potom i od oca koji je bio voditelj i zabavljač. Njegova tetka Rosemary Clooney, poznata je kabare pevačica.

Da nije sve u razoružavajućem šarmu i seksi osmehu, Clooney je dokazao kada je među svoja ne tako bitna filmska priznanja, 2006. stavio i jednog Oskara (za najbolju sporednu ulogu u Syriani), a potom i 2012. Zlarni globus (za najbolju mušku ulogu u The Descendants).

A koji filmovi pored navedenih važe za najbolje George Clooneya, saznajte u nastavku:

1. One Fine Day

2. Up in the Air

3. Ocean's Eleven

4. Solaris

5. The Perfect Storm

6. The Ides of March

7. Michael Clayton

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/