Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Intervju: Ivan Zak o muzici, planovima i nagradama koje su ga lansirale u novu REGIONALNU zvezdu

Hrvatski pevač Ivan Zak (37) relativno je nepoznato ime na srpskoj sceni, ali za ovog vrsnog muzičara čulo se i van njegove rodne Hrvatske u kojoj je jedan od najcenjenijih i najpopularnijih muzičara.

 Izvor: foto: Promo

Pažnju medija Ivan koji je još u šestoj godini počeo da svira gitaru, privukao je na DORI 2002. godine, ali i Hrvatskom radijskom festivalu sa pesmom "Sve sam joj krao", 2009. godine.

Od tada, Zak je izdao nekoliko albuma i dobio pregršt nagrada. Među poslednjim je Zlatna ploča, koja mu je uručena pre dva meseca.

Posljednjih nedelja Ivan je do zore završavao pesmu “Da si tu”, za koju potpisuje tekst, muziku i aranžman. takođe je svoje noći rezervisao za probe za koncert u zagrebačkoj Areni 11. februara. U susret tom velikom koncertu ali i novoj pesmi čiji spot će premijerno prikazati sledeće nedelje, pričali smo sa hrvatskim pevačem o muzici, planovima i nagradama koje su ga promovisale u novu regionalnu zvezdu.  

Da li ste novu ljubavnu baladu posvetili posebnoj ženi? 

Pesma je nastala pre nekoliko meseci, a dorađivao sam je dugo. Dvoumio sam se oko svakog tona jer sam osećao, pre svega, veliku odgovornost, pa onda i uzbuđenje zbog koncerta u zagrebačkoj Areni. Nova pesma učinila mi se kao najbolji način da se zahvalim publici na uspesima koji su me razveselili. 

Ne mislite li da si otežavate karijeru čestim ugađanjem publici i stvaranjem pesama? Kako stižete uskladiti sve obaveze? 

Uz moje jesme mnogi su se parovi zaljubili, zavoleli, neki su se i svađali, a drugi mirili. Pesma ‘Da si tu” ljubavna je balada, a nadam se da će parovima ulepšati Valentinovo. 

Da li ste se vi ikad posvađali s nekim zbog svoje pesme? 

Jesam, često. Uglavnom sa svojim kolegama u studiju. Finiširanje pesme zna biti turbulentno razdoblje. 

Kakva iznenađenja spremate publici? 

Tu će prije svega biti moji stalni saradnici i prijatelji koji će baš na koncertu ostaviti publiku bez daha. Sigurno će sa mnom zapevati Begini. 

Hoće li i vaši roditelji zapevati u Areni? 

Mislim da oni imaju veću tremu od mene. Porodica mi je svetinja jer bez roditelja i sestre Ane ne bih uspeo izgraditi karijeru o kakvoj sam sanjao od detinjstva. 

Software:Adobe Photoshop CS6 (Macintosh) Created: 2017:01:17 15:17:52

Da li vas kritikuju roditelji?

Mama me ne štedi. Uglavnom se njene primedbe odnose na moju garderobu. Svaki moj modni eksperiment kod mame prolazi preispitivanje. Najčešće se zagleda u mene i komentariše: ‘Zar ćeš u tome na nastup?’. Tata se pak ne libi opaliti mi kritiku za pesme. Nasmejao me u nekoliko navrata kad sam napravio bržu pesmu, a ne baladu, pa me upitao: ‘Jesi li siguran da ti je potrebna ova promena u stilu’. Koliko god je to meni smešno, roditelji brinu o svojoj deci bez obzira na to imaš li sedam ili 37 godina. 

Poslušate li njihove savete? 

Ako ih ne poslušam, barem ih saslušam. 

Razmišljate li o roditeljstvu? Vidite li se u ulozi tate? 

Naravno da bi roditelji hteli unučiće u svom dvorištu, ali znaju da ne mogu na to uticati. Niko ne može. Ne planiram ni posao do takvih detalja, a kamoli intimni život. Dete će mi se dogoditi kad bude trebalo, kao i sve što mi se u životu posložilo u pravom trenutku. 

A brak? 

Čekam da mi se dogodi prava ljubav, a onda će sve doći lakše. Važno mi je biti s nekim pokraj koga se ne moram pretvarati da sam nešto što nisam. Imam vremena za brak.     

Tagovi

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity