Resonate festival je i ove godine okupio savremene umetnike, stručnjake, istraživače, predavače i muzičare iz celog sveta. Ove godine godine Resoante je posetilo blizu 3000 ljudi, od čega je više od 70% bila publika iz inostranstva. Kao i prethodnih godina program se odvijao u dva različita segmenta: Conference (dnevni program) i Music (noćni program).

Jugoslovenska kinoteka i ovoga puta ugostila je istaknute umetnike i predavače CONFERENCE (dnevnog dela) programa, gde su se dešavale i brojne zanimljive radionice. Glavni deo MUSIC programa se tradicionalno dešavao u Domu omladine Beograda i ovoga puta okupio brojne svetske muzičke zvezde.

Tokom trajanja festivala publika je mogla da uživa u dve izuzetne izložbe postavljene u galeriji Pro3or - EOAN umetnice Florence To i SIGNALS, čiji su autori Nicolas Sassoon i Rick Silva.

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti u kulturi. Resonate Conference iz godine u godinu uspeva da okupi veliki broj istaknutih umetnika i predavača svetskog glasa.

Dvodnevne radionice su bile u Jugoslovenskoj kinoteci u petak 21. i subotu 22. aprila, a vodili su ih Joana Moll, Otto Mikonnen i Jonas Gruska. Jednodnevne radionice, takođe u prostoru Jugoslovenske kinoteke, vodili su Daniel Temkin, Nick Ward + Paul Stapleton, Martin Schneider, Kate Siicho, Pussykrew (Tikul and mi$ gogo) i Mateusz Marpi.

Ove godine velika zvezda Resoante festivala bio je Lee Ranaldo, jedan od najpoznatijih gitarista na svetu i osnivač legenadrne njujorške alternativne rok grupe Sonic Youth. Lee je nastupio na solo koncertu, ali i sa ekskluzivnim pratećim performansom pod imenom „Suspended Guitar“ u toku trajanja konferencije.

Demoparty je događaj koji okuplja muzičare i producente, bilo entuzijaste ili profesionalce, sa ciljem da se za osam sati u neformalnom okruženju proizvede što više muzike. Učešće je bilo besplatno, a sve što je potrebno bilo je da se zainteresovani registruju, ponesu slušalice i bilo koji uređaj na kom žele da prave muziku.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/