Od 02. do 04. juna 2017. godine u Velikoj sali Doma omladine Beograda, u organizaciji Francuskog instituta i Doma omladine Beograda biće održan Festival francuskog filma, posvećen ženama.

Da li postoji ženska sudbina? Ženske priče? I, ako postoje, šta mogu svima nama da kažu? Pet intimnih filmova o ženskoj perspektivi. Pet snažnih junakinja u borbi sa ličnim, porodičnim i društvenim demonima.

Pet filmova sa francuskim šarmom i ženskim ulogama koje se ne zaboravljaju. Drugi ovogodišnji vikend francuskih filmova u Domu omladine Beograda predstavlja vam izuzetne ženske filmske priče, koje potpisuju i žene i muškarci.

Petak, 2. jun

21:00

Film: Nepoznata devojka (FRA, BEL, 2016, 106')

Režija: Braća Darden

Igraju: Adel Henel, Olivije Bono, Žeremi Renije

Mladu lekarku opšte prakse Dženi izjeda to što nije pustila u kabinet devojku koja je nakon toga pronađena mrtva. Saznavši od policije da je nije moguće identifikovati, Dženi postaje opsednuta pronalaskom identiteta devojke.

Subota, 3. jun

19:00

Film: Žeronimo (FRA, 2013, 107')

Režija: Toni Gatlif

Igraju: Selin Salet, David Miržija

Aktivistkinja Džeronimo pokušava da smanji konflikte između mladih u kvartu Sen-Pjer. Situacija kulminira kada mlada Turkinja pobegne od ugovorenog braka kako bi pronašla mladog Roma, svog dragog.

21:00

Film: Bruklin (FRA, 2014, 83')

Režija: Paskal Teso

Igraju: Kt Gorik, Rafal Ušiva

Korali ili Bruklin, njeno scensko ime, je reperka iz Švajcarske koja napušta oca koji je ne razume, da bi došla u Pariz i okušala sreću na rep sceni.

Nedelja, 4. jun

19:00

Film: Lepe godine (FRA, 2012, 94')

Režija: Marion Vernu

Igraju: Fani Ardan, Loran Lafit

Zubarka Karolin rano odlazi u penziju. Šta sada?  Kako dalje? Kako uopšte krenuti ispočetka? Pred njom je previše slobodnog vremena... i ništa više.

21:00

Film: Fidelio, Alisino putovanje (FRA, 2013, 97')

Režija: Lusi Borlto

Igraju: Arian Labed, Melvil Pupo

Tridesetogodišnja mornarka Alis ukrcava se na stari teretnjak. Zaposlena na brodu kao mehaničarka, shvata da već poznaje kapetana broda koji je njena velika prva ljubav...

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/