Jedan je od začetnika i najznačajni predstavnik francuskog Novog talasa spada u najuticajnije ličnosti svetskog filma. Malo je reći da obožavamo njegove filmove i izbor glumica. One su postale i modne ikone, a on je ostao neponovljiv!

Znamo ga kao velikog intelektualaca, ideološki opredeljenog umetnika sa filmovima koji se suprotstavljaju holivudskim šablonima. Kritikovao je "tradiciju kvaliteta" francuske kinematografije i naglašavao je veštinu u inovacijama. 

Njegova energija i umetnička eksperimentisanja privukla su jato najlepših muza koje su sa njim sarađivale. Neke su mu postale i supruge, sa drugima se intezivno družio van seta. Ono što znamo o njima, pored odlične glume je da su bile prirodne lepotice, graciozne i modne ikone kojima se i dan danas divimo. 

Spomenućemo da je sarađivao sa Brigitte Bardot, Annom Karinom koja mu je bila supruga, neponovljivom Jean Seberg, prelepom Anne Wiazemsky. Nikad nećemo osporiti njegove režiserske sposobnosti kao i neprocenjiv osećaj za žensku lepotu!

U nastavku vam predlažemo da vidite fotografije ovih lepotica koje su obeležile Novi talas. Ne samo da ih je krasila lepota, već i harizma.

I dok se prisećamo u nastavku najlepših Godarovih glumica, moramo vas pitati koje film ovog reditelja baš volite? 

Na sledećoj strani pogledajte fotografije glumica koje su sarađivale sa Jean-Luc Godardom:

PageBreak

Brigitte Bardot, Contempt

Anna Karina

Jean Seberg, Breathless

Anne Wiazemsky

Mireille Darc

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/