Praćenje svih kvalitetnih serija koje izlaze na mesečnom nivou postaje skoro nemoguće. Odredimo seriju ili dve koje ćemo pogledati u nekom vremenskom periodu, ali u međuvremenu dobijemo preporuke za još čitav niz naslova u koji se naša okolina ili internet zajednica kune.

Leto pred nama idealno je vreme za uživanje u fiktivnim dogodovštinama omiljenih likova, a mi vam donosimo pregled najuzbudljivijih naslova koji sa emitovanjem kreću od juna i jula.

The Mist

Nastala prema knjizi slavnog majstora trilera, Stephana Kinga, ovu seriju bi trebalo da  pogledaju svi koji žude za dozom intrige i misterioznosti.

Knjiga je već dobila i svoju filmsku adaptaciju, a sada je došao red i na onu televizijsku. Radnja je ista: nakon što mali gradić preplavi neobična magla, njegovi stanovnici moraju da se bore da zadrže zdrav razum u novonastalim okolnostima. Prema rečima producenata serije, možemo očekivati  čuvenu "Ajkulu" koja susreće atmosferu Ingmara Bergmana.

Serija kreće sa prikazivanjem 22. juna.

I'm Dying Up Here

Ovde je reč o seriji namenjenoj svim istinskim ljubitelje komedije. Radnja prati scenu stand-up komičara u jednom klubu u Los Anđelesu sedamdesetih godina prošlog veka. U glavnim se ulogama pojavljuju oskarovka Melissa Leo, Michael Angarano, Al Madrigal i Clark Duke, a kroz njihove priče saznajemo sve o kompleksnostima obavljanja posla sosba koje bi uvek trebalo da poseduju moć da nas nasmije, a prikazaće se i uvek prisutna doza rivalstva između samih komičara.

Serija startuje 4. juna.

Glow

Najavljivana kao serija koja će ženske odnose tematizovati na sličan način kao serija "Orange Is the New Black", "Glow" će nas uvesti u svet isceniranih borbenih mečeva među ženama. Svaka od njih se odlučila okušati u tome iz nekih svojih razloga, a uglavnom se radi o korištenju prilike za dodatnom zaradom. Radnja je smeštena u osamdesete godine prošlog veka, a u glavnim ulogama pojavljuju se Alison Brie, Ellen Wong i Britt Baron.

Startuje 23. juna.

Gypsy

Ova serija se žanrovski može svrstati u dramu sa elementima trilera, a za visok nivo kvaliteta  pobrinula se glavna glumica Naomi Watts.

Ona tumači Jean Hollaway, renomiranu terapeutkinju iz Njujorka koja razvija previše bliske odnose sa svojim pacijentima. U prvom predstavljenom tizeru čujemo njen glas kako priseže da će u svom radu biti objektivna, te da neće imati fizičke odnose sa pacijentima, paralelno gledajući scene u kojima sve te zakletve krši.

Startuje 30. juna.

Friends from college

Želite li da pogledate kvalitetnu dramu sa elementima komedije, ovo je serija za vas.

Radnja prati društvo prijatelja u četrdesetim godinama, koji se druže od vremena fakulteta. Neki od njih su danas uspešni, neki u istoj meri neuspešni kao i ranije, ali sve ih vežu zajedničke uspomene na neka bezbrižnija vremena.

Serija donosi prikaz kompleksnih međuljudskih odnosa i istražuje ulogu nostalgije u našim životima, a sa emitovanjem kreće 14. jula.

Room 104.

Još jedno zanimljivo ostvarenje stiže nam iz radionice braće Duplass, koji su poznati po tome što upravo oni glume u sopstvenim ostvarenjima, ali i režiserko-scenarističkim dostignućima. Baš kao što i sam naziv sugeriše, ova serija se bavi sobom broj 104. u jednom prosečnom američkom hotelu. Preciznije rečeno, gledaćemo različite goste koji kroz nju prolaze i bore se sa različitim izazovima svakodnevice.

Prvu epizodu očekuje se 28. jula.

Ozark

Jasona Batemana ćemo ovaj put gledamo u nešto drugačijem izdanju od onoga na koje smo navikli. Za razliku od žanra komedije koji poznaje izuzetno dobro, sa novim  projektom odlučio je zakoračiti u potpuno drugačije vode. U seriji "Ozark" tumači ulogu finansijskog savetnika iz Čicaga koji je zbog problema sa mafijom prisiljen da svoju porodicu preseli u šumski predeo Mizurija.

Startuje 21 jula.

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/