Ispod suncobrana, lagano pijete hladnu limunadu i gledate u more. Šta vam je još potrebno? Dobra knjiga, mislimo knjige. Na ovoj listi možete pronaći zanimljivo štivo - od psiholoških trilera, preko citata pa do ljubavnih romana...

1. Into the Water – Paula Hawkins

Psihološki triler o raznim oblicima porodičnog nasilja. Novi napeti psihološki triler Paule Hawkins nakon njenog internacionalnog bestselera "The Girl on the Train", taman da vam ovo leto učini tajnovitim i uzbudljivim. Priča je o neuhvatljivosti istine i porodici koja se raspada zbog tajni. Pazite se mirne površine – nikad ne znate što vreba ispod nje. 

2. Sitnice koje život znače – Lorenco Marone

Evorpski besteler je topla priča o jednostavnim ljudima koji su heroji i gubitnici svakodnevnice. U fokusu priče je namćor, ciničan dekica Ćezare koji u 77 godinii svog života shvata da je protraćio čak 72! Osvrćujući se na svoj život Ćezare se priseća tri žene koje je voleo ali koje nije imao, supruge Katerine koja je nedavno umrla, dok njegovu sadašnjost remeti novi komšijski par, posebno lepa Ema kod koje počinje da primećuje modrice na licu. Ovo je dirljiv roman prepun životnih misli o propuštenim šansama ali i novim prilikama koje nas uče da sreća, kao i ljubav ne poznaju granice i u trećoj dobi.   

3. Everything, everything – Nicola Yoon

Maštovita priča o mladenačkoj ljubavi i tamnoj strani roditeljske ljubavi. Ova priča ima više dubokih poruka. Ljubav je glavna nit, vodilja romana, ali tu je još više reč o prihvatanju života takav kakav on jeste. Govori i o prihvatanju bolesti, tuge i gubitka, o roditeljskoj sebičnosti i posesivnosti, o porodičnom nasilju, o pravom prijateljstvu kao i o odrastanju i svim promenama koje ono nosi. Ova knjiga će zasigurno ulepšati leto. 

4. The Things You Can See Only When You Slow Down –  Haemin Sunim

Nadahnute misli budističkog učitelja o lepoti svakodnevnog života.  Radi se o svetskom fenomenu – knjizi budističkog redovnika i učitelja iz Koreje prodanog u više od 3 miliona primeraka širom sveta. Haemin Sunim iskreno i otvoreno opisuje svoja iskustva i opažanja nudeći nam niz saveta i mudrosti o onome što nam je najvažnije u životu, od ljubavi do prijateljstva, do duhovnosti, budućnosti. Odlična prilika da ovo ljeto meditiramo, nađemo trenutak mira u našim užurbanim životima.

5. Mad – Chloe Esposito 

Alvina Knightly je neobuzdana, nezaustavljiva i nezaboravna. Radi se o najnovijem senzacionalnom hitu koji nećete moći prestati da čitate, a čija se radnja događa između Londona i Sicilije. Jedna od identičnih bliznakinja prolazi kroz ludu avanturu i smišlja svakakve laži ne bi li sestri ukrala naizgled savršen život. Alvina Knightly prava je katastrofa: život joj nema smisla ni cilja. Jedino u čemu je dobra je piće, a sušta je suprotnost svoje uvek savršene sestre blizanke Beth. Chloe Esposito napisala je ludi triler koji spaja seks, drogu i žeđ za krvlju. Idealno letno štivo i luda zabava.

Izvor: Zadovoljna / Elle

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/