Možda ste fan leta, ali jesen i te kako ima posebnu čar. To je vreme kada počinjemo da vreme provodimo u zatvorenim prostorima, a bioskop nam postaje omiljena destinacija za vikend, ali i nedeljnu zabavu. Svi oni filmski projekti o kojima smo već nekoliko meseci pisali i najavljivali ih, konačno stižu i u naše bioskope.

Tim povodom smo odabrali četiri filma kojima se jako veselimo, a koji s prikazivanjem počinju već s prvim danima oktobra. O kojim je to ambicioznim i perspektivnim naslovima reč, saznajte u nastavku...

Blade Runner 2049

Trideset godina nakon prvog filma, novi istrebljivač, losanđeleški policajac K (Ryan Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijal da ono malo ljudskog društva što je preostalo baci u potpuni haos. Njegovo otkriće odvešće ga u potragu za Rickom Deckardom (Harrison Ford), bivšim istrebljivačem koji je nestao pre trideset godina… Uloge tumače još Jared Leto, Robin Wright, a režiser je Denis Villeneuve.

Stronger

Jake Gyllenhaal tumači preživelog Jeffa Baumana, koji je u eksploziji izgubio obe noge, ali ne i volju za životom. Bauman se probudio 16. aprila 2013. godine bez nogu. Samo trideset sati pre, bio je okružen masom ljudi na cilju Bostonskog maratona. Prva bomba mu je otišla pod noge dok je čekao da njegova devojka protrči kroz cilj. Kada se probudio nekoliko sati nakon operacije, nije mogao pričati, već je na papir napisao: "Video sam ga. Gledao je u mene." Dok se u isto vreme morao prilagoditi novom životu bez nogu, Jeff je pomagao policiji da uhvati počinioca. U filmu glume još Tatiana Maslany, Clancy Brown, a režiju ove biografske drame potpisuje David Gordon Green.

The Snowman

Dolaskom jeseni u grad, vraća se strah od misterioznih ubistava koja se ponavljaju svake zime. Istragu preuzima detektiv Harry Hole, koji se kao glavni junak pojavljuje u mnogim romanima jednog od najuspešnijih svetskih pisaca Jo Nesbea. "The Snowman" (Sneško) je sedmi roman u nizu o detektivu Holeu kog je utelotvorio Michael Fassbenderu. Detektiv Hole pokušava stati na kraj serijskom ubici čije žrtve uvek nestaju na dan kad u Oslu padne prvi sneg. Uz pomoć mlade koleginice (Rebecca Ferguson), stare slučajeve povezuju s novim ubistvima te otkrivaju da za hvatanje ubice imaju vremena samo do prvog sledećeg snega. Glavnu žensku ulogu tumači Rebecca Ferguson, a tu su još Charlotte Gainsbourg i oskarovac J. K. Simmons. Režiser filma je Tomas Alfredson.

Mother!

Majka Lawrence) i On (Javier Bardem) žive naoko idiličnim životom u skrivenom raju. No, njihova veza dolazi na test kada u njihov dom nepozvani dođu muškarac (Ed Harris) i žena (Michelle Pfeiffer). Kucanje na vrata prekida njihovo spokojno postojanje i kako sve više gostiju stiže, majka je prisiljena preispitati sve što zna o ljubavi, predanosti i žrtvi. Režiju ovog psihološkog trilera i horora o kojem trenutno svi pričaju potpisuje Darren Aronofsky.

izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/