Tolika količina serija pokušava da privuče našu pažnju da su nam praktično potrebne super-moći da bi razlikovali zaista odlične od neverovatno prosečnih. 

Zbog toga smo odlučili da napravimo godišnji presek i malo retrospektivu mnogobrojne ponude.

Baš kao i prošle godine, opsesivno osvežavamo listu serija dok se pojavljuju sve novije i novije, u pokušaju da prepoznamo i izdvojimo najbolji TV sadržaj koji je trenutno u ponudi.

Da bi se kvalifikovala, serija mora da bude: a) serijski program sa scenariom koji je započeo prvu ili novu sezonu tokom 2017. godine, b) sa makar tri emitovane epizode, i c) apsolutno uživanje za gledanje.

Ovo je naša lista, na kojoj će svako pronaći nešto za sebe: 

1. Orange Is the New Black (Netflix)

Sezona 5 / 13 epizoda.

Čitava sezona se odigrava u toku jednog dana u Litchfieldu. Zatvorska pobuna! Nema nikakvog sata koji odbrojava vreme kao u seriji 24, ali radnja je takva da dopušta pričama koje bi inače delovale zbrzano i nebitno, da se odvijaju kako treba.

2. Fargo (FX)

Sezone 3 / 10 epizoda.

Iako ne baš potpuno razoružavajuća poput prethodne dve sezone, činjenica je da u trećoj sezoni Ewan McGregor glumi dva lika (sitničava, svadljiva brata). Samo to je dovoljno da je učini obaveznom za gledanje, ali tu su i predivna Carrie Coon iz Leftoversa, Mary Elizabeth Winstead iz 10 Cloverfield Lane i još pregršt dobrih glumaca u odličnim izvođenjima.

3. Big LIttle Lies (HBO)

Prva sezona / 7 epizoda.

Ova misteriozna drama u kojoj glume Nicole Kidman, Reese Witherspoon i Shailene Woodley pokupila je brojne nagrade na ovogodišnjoj dodeli Emmy-ja, ispričana je od strane poznatog producenta Davida E. Kellyja. Izvođenja pomenutog trija glumica, skupa sa predivnim kućama u kojima njihovi likovi žive, dovoljni su da vas navedu da odgledate ovu adaptaciju bestselera iz 2014. godine.

4. Line of Duty (BBC)

Sezona 4 / 6 epizoda.

Ova britanska serija je policijska drama odlična za gledanje u nizu, posebno nova sezona u kojoj se pojavljuje Thandie Newton u ulozi detektivke čija divlja potera za serijskim ubicom podiže tenzije u odredu.

5. The Young Pope (HBO)

Mini serija, 10 epizoda.

Ako ste dovoljno strpljivi da ostanete uz Papamobil Jude Lawa koji lagano ide kroz super-čudne prve epizode, doživećete prosvetljenje posle majstorske devete epizode koja se bavi Vatikanskom istragom Njujorškog Nadbiskupa. Moćno, tajanstveno finale dodatno poboljšava seriju koja je u početku delovala kao gruba šala, u kojoj je radnja bila skrivena besramnim ukrašavanjima i delovala kao pokušaj da se Law u ulozi Pape predstavi kao besramni pušač s tamnim naočarima. Da li je The Young Pope glupost ili dobra serija? Kao što bi rekao Lenny, tj. Papa Pius XIII, nije bitno. 

6. Game of Thrones (HBO)

Sezona 7 / 7 epizoda.

Noć je mračna i puna užasa - uglavnom zato što se ova epska HBO adaptacija romana George R.R. Martina bliži kraju. Dobra vest je to što se, sada kad su svi bitni igrači prisutni u Vesterosu, stvari opasno zakuvavaju.

7. Taboo (FX)

Prva sezona / 8 epizoda.

Proslavljena filmska zvezda Tom Hardy svratio je do FX-a da bi odglumio Jamesa Delaneya, preživelog brodolomnika sa cilindrom koji je odlučan da spreči brojne Londonce da mu ukradu nasledstvo, a sve to se dešava 1814. godine. Glumčevo intenzivno izvođenje uloge daje posebnu jačinu seriji kroz koju se prepliću morska trgovina, rat 1812. godine i incest u nerazmrsivom klupku. Odgledajte sve odjednom, jer će to biti od jedno od kvalitetnije provedenih večeri, a i sigurni smo da vam uopšte neće biti teško.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/