Junak novog Nesbeovog krimića koji ne spada u serijal o Hariju Huleu je Ulav Johansen, plaćeni ubica koji pati od disleksije, a uz to je i zaljubljive prirode.

Kada donedavni monopolista na poljima prostitucije i trgovine heroinom u Oslu Danijel Hofman ponudi Ulavu veliki iznos da ubije njegovu nevernu suprugu Korinu, ovaj prihvata s oklevanjem, ali se sve menja kada i ugleda svoju narednu metu.

Zaljubljivi Ulav, sklon izmišljanju i prekrajanju priča, odlučuje da promeni plan!

Po mišljenju kritičara, „Krv na snegu“ je „pohvala jednostavnom, svedenom pripovedanju iz prošlosti, ali ujedno nudi i paralele sa Tarantinovim filmom. Nesbeovoj umešnosti pripovedanja ne može se naći mana“.

Ju Nesbe je predstavnik nordik noara i najpopularniji evropski savremeni pisac trilera, dobitnik je brojnih nagrada, kritičari ga hvale da je proširio žanrovske okvire modernog kriminalističkog romana i ističu njegove književne kvalitete. Kombinuje složenu radnju, izuzetnu napetost i briljantnu karakterizaciju likova sa dubokim moralnim raspravama i prikazom savremenog društva.

„Krv na snegu“, novi roman omiljenog pisca krimića na ovim prostorim Jua Nesbea, od prošle nedelje je u prodaji, u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/