Nakon velikog uspeha prve sezone serije "American Crime Story", koja se bavi ubistvom supruge O.J. Simpsona i suđenjem koje je usledilo, sledeća serija bazirana na istinitom događaju u fokus stavlja ubistvo italijanskog kreatora Giannija Versacea.

Uveliko je poznato da lik slavnog dizajnera tumači glumac Edgar Ramirez, dok njegovu sestru Donatellu igra Penélope Cruz. 

Već smo pisali o glavnim rolama Ovaj glumac izgleda identično kao Gianni Versace, ali neke dobro čuvane činjenice vezane za život gospodina Versacia "procurele" su tokom samog snimanja. Evo o čemu je reč...

1. Izražena homofobija devedesetih godina 20. veka

Tvorac serije Ryan Murphy istakao je da serija govori o zločinu unutar društvene ideje: "Jedan od razloga zašto je Cunanan (ubica) lako prolazio kroz američke gradove, iako je već bio počinio zločine i ubistva gej osoba, jeste to što policijske organizacije u Majamiju nisu htele da stave plakat ovog ubice. To govori o homofobiji u vreme devedesetih. 

2. Priča je opisana obrnuto. 

"Prva episoda se bavi ubistvom i onda pričamo priču unazad. Otkrivamo Cunananov motiv i zašto je želeo da ubije slavnog dizajnera", istakao je Murphy. 

3. Većina scena snimljena je u kući slavnog dizajnera

...čak i scena samog ubistva. Iako je danas veličanstvena Versace kuća pretvorena u hotel, ipak je filmska ekipa ima priliku da provede nekoliko nedelja i nedelja snimanja upravo u domu italijanskog dizajnera. Kako su sami istakli bili su na setu kao jedna velika porodica, koja je u sceni atentata bila vidno potrešena: "Čak su i neki članovi tima plakali", rekao je Murphy

4. Uprkos osporavanju serije Antonio D’Amico je pristao da razgovara sa Ricky Martinom

Dugogodišnju Versacijev partener D’Amico nije bio pristalica snimanja serije o dizajneru i njegovoj višegodišnjoj ljubavi. Ipak, posle bojkota, pristao je da razgovara sa Rickijem koji u seriji glumi upravo njega. Tom prilikom Antonio je rekao kako mu je ipak drago što je pristao da priča sa njim i da sve tretira sa najvećom dozom poštovanja. 

5. Serija prikazuje neočekivane paralele između Versacija i Cunanan

"Imali su puno sličnosti - poticali su iz siromašne porodice i imali su jaku životnu silu. Samo što je jedna bila pokretačka, a druga destruktivna", istakao je Murphy. 

6. Versace je izbegao smrt pre nego što je ubijen

"Bio je veoma bolestan i imao je čudesan comeback malo pre nego što ga je Cunanan ubio. Mnogo ljudi, posebno mladih zaboravlja koliko je bilo teško u to vreme - da budeš svoj, autentičan, vredan i još gej..."

7. Biće prikazan odnosi između Giannija i njegovog partnera

Par je bio zajedno 15-ak godina i govorilo se da je njihpov odnos bio veoma jak. Poštovanje koje je dizajner gajio prema D’Amico baziralo se na tome što je bio veoma iskren, a to je dizajner veoma cenio, navode izvori. 

8. Da li je bio zaražen HIV virusom

U knjizi Vulgar Favors "Andrew Cunanan, Gianni Versace, and the Largest Failed Manhunt in US History" prema kojoj se bazira serija, pisac tvrdi da je dizajner bio inficiran HIV virusom. Ovu tvrdnju članovi njegove porodice nikada nisu priznali i uspešno su negirali. Murphy je ipak istakao da će serija njegovo stanje HIV pozitivnog tretirati kao činjenicu. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/