Kulminacija procesa zajedničkog stvaranja intenzivne radionice za domaće i strane umetnike koju vode VestAndPage će biti prikazana publici. U kolektivnoj performans operi, oni će transformisati mesto u dinamičnu lokaciju performansa u petak, 17. novembra 2017.

Pazite se mračnog automobila! Ne igrajte se sa njim, on je komunista! Prestanite da se igrate sa prekidačem za svetlo! Ko sam ja? Ko si ti? Da li ste kršteni? Koja je tvoja religija? Koja je vaša nacionalnost? Kakva je vaša nacionalnost? Možemo li da pričamo o ovome? Možemo li da govorimo o ovome? Možemo li da raspravljamo o ovome?

Možemo li da pričamo o kući? Možemo li da pričam o nadi? Možemo li da pričamo o lepoti? Možemo li razgovarati o sećanju? Možemo li da pričamo o mom ocu? Možemo li govoriti o beloj krivici? Možemo li da pričamo o tome da smo ogoljeni odeće i profesije, goli do kosti? Možemo li razgovarati o diktatorima? Hajde da razgovaramo o ograničenjima. Hajde da razgovaramo o tome da ne možemo da se krećemo, slobodi, zatvoru. Hajde da pričamo o queer-u. Hajde da pričamo o strahu.

VestAndPage čine Vedran Vučić - Shola Cole - Sara Kostić - Manuel López García - Marco Nektan - lvana Ranisavljević - Katarina Ranković - Albert Smith - Alex Spyke