Izložba fotografija „Španski gradovi na listi svetske kulturne baštine 15 bisera Španije“ biće otvorena 4. decembra u 19 časova u galeriji Instituta Servantes u Beogradu. 

Nakon Francuske, Holandije, Austrije, Češke, Nemačke i Italije izložba „15 bisera Španije“ stiže u Beograd i posetioci će moći da je pogledaju do 6. februara 2018. 

Postavku čini 60 fotografija na kojima je predstavljeno petnaest gradova Španije koji nose pečat Svetske kulturne baštine. Posetici će imati retku priliku da zavire u tajanstvene i manje poznate kutke ove zemlje, a pre svečanog otvaranja izložbe u 17.30 u Svečanoj Sali biće održana prezentacija gradova i projekta, a ulaz je slobodan.

Izložbu će u 19 časova svečano otvoriti Isabel Ambrosio Palos, gradonačelnica Kordobe i predsednica Grupe španskih gradova, a na izložbi će kroz šezdeset fotografskih dela biti predstavljeno ukupno 15 gradova: Alkala de Enares, Avila, Baesa, Kaseres, Kordoba, Kuenka, Ibica / Eivisa, Merida, Salamanka, San Kristobal de la Laguna, Santjago de Kompostela, Segovija, Taragona, Toledo i Ubeda. 

Reč je o gradovima koji su monumentalni, ali i živi u isto vreme, vlasnici posebnih i neuporedivih načina života koji ih čine osobenima i privlače putnike iz celog sveta da zavire u njihova blaga. Zanimljivo je da su fotografije radili lokalni umetnici koji i najbolje poznaju svoj grad. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/