Pre 27 godina, poznati pevač George Michael je za režisera svog najnovijeg spota za pesmu Freedom izabrao tada već slavnog reditelja Davida Finchera.

Spot u kojem se pojavljuje “zlatna postava” supermodela: Naomi, Linda, Cindy i Christy je postao najpoznatiji spot sa supermodelima, koji nijedan drugi, evo već pune dve decenije nije uspeo da nadmaši.

Iako je ubrzo nakon ovog spota koji je pomenute dame još više proslavio, usledila serija spotova poznatih muzičara u kojima su zvezde spotova bile najpoznatije manekenke, George nije bio prvi koji je to pokrenuo.

Znatno pre njega, to su praktikovale da rade grupe Duran Duran, Whitesnake i Guns N' Roses, a možda najbolji spoj imali smo 1989. godine kada se modni fotograf Herb Ritts prihvatio posla da režira video spot za pesmu Wicked Game, i to sa prelepom i do tada relativno nepoznatom danskom manekenkom, Helenom Christensen.  

Nakon što je "Wicked Games" premijerno pušten na MTV-ju, pozivi gledaoca su blokirali telefonske linije, sve sa željom da saznaju ko je prekrasna devojka zelenih očiju koja zavodi Chrisa Isaaka na peščanim havajskim plažama.

Tri godine kasnije, Herb Ritts je radio video za pesmu "In The Closet" koja se nalazi na bestseler albumu Michaela Jacksona "Dangerous" u kom se pojavljuje tamnoputa gracija Naomi Campbell koja sugestivno pleše i zavodi Jacksona.

Pogledajte 16 najboljih muzičkih spotova sa supermodelima:

Christie Brinkley u spotu "Uptown Girl" pevača Billy Joela (1983)

Paulina Porizkova u spotu za pesmu "Drive" grupe The Cars (1984)

Tania Coleridge u spotu za pesmu "Father figure", George Michaela (1987)

Helena Christensen u čuvenom spotu za pesmu "Wicked Game", Chrisa Isaaka (1989)

Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington, Cindy Crawford i Tatjana Patitz u spotu za pesmu "Freedom!” Georgea Michaela  (1990)

Iman u spotu za pesmu "Remember the Time", Michaela Jacksona (1992)

Stephanie Seymour u spotu "November Rain", grupe Guns N' Roses' ( 1992)

Naomi Campbell u spotu za pesmu "In the Closet" pevača Michaela Jacksona (1992)

Eva Herzigova, Linda Evangelista, Nadja Auermann, Emma Sjöberg, Estelle Hallyday, Shana Zadrick, Tyra Banks, Beverly Peele i Emma Balfour u spotu za pesmu "Too funky" Georgea Michaela (1992)

Laetitia Casta u spotu za pesmu "Baby Did A Bad Bad Thing" Chrisa Isaaka (1995)

Milla Jovovich u spotu za pesmu "If You Can't Say No" pevača Lenny Kravitza (1998)

Kate Moss  u spotu "I Just Don't Know What to Do with Myself" grupe The White Stripes (2003)

Laetitia Casta u Rihanninom spotu za pesmu "Te Amo" (2010)

Naomi Campbell, Cindy Crawford, Helena Christensen, Eva Herzigova i Yasmin Le Bon u spotu za pesmu grupe Duran Duran "Girl Panic" (2011)

Joan Smalls, Jourdan Dunn i Chanel Iman u spotu queen Bey "Yonce" (2014)

Bella Hadid u spotu "In the night"The Weeknda (2015)

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/