Iako smo navikli da nas početkom jesenje sezone dočeka zavidna lista naslova i imena koji se u njima pojavljuju, leto 2018. je prlično impresivno kada su u pitanju zanimljiva, ali i kvalitetna filmska ostvarenja.

Od brojne ponude potrudili smo se da izdvojimo one koji garantuju sigurnu zabavu.

Tu su dva odlična nastavka, kojima se mnogi već sada raduju: mjuzikl Mamma Mia i fantastičan triler Sicario.

Kada su u pitanju komedije, zaista je teško bilo izdvojiti one koje se čine obećavajućima, jer je izbor popriličan, ali mi smo zato pored klasičnih romatičnih, selektovali naslove sa nešto neočekivanijim pristupom komediji - sa krimi i dramskim tvistom.

Tu su i oni omiljeni letnji light filmovi za potpuno odmaranje mozga, kao i još neka iznenađenja.

O kojim ostvarenjima je reč otkrijete u nastavku:

Sicario: Day of the Soldado (29. jun)

Nastavak, tačnije drugi deo popularnog trilera iz 2015. otvara novo poglavlje rata droge, sa Joshom Brolinom i  Beniciom Del Torom koji se i ovaj put pojavljuju u glavnim ulogama, dok je naša miljenica Emily Blunt nažalost odustala od pojavljivanja u nastavku. Lajtmotiv nastavka poprilično obećava: : “No rules this time.”

Woman Walks Ahead (29. jun)

Jessica Chastain, Sam Rockwell, Michael Greyeyes, Ciarán Hinds i Bill Camp, nalaze se u vodećoj postavi Western drame o udovici koja odlazi na zapad ne bi li upoznala poglavicu Sijuksa, Bika koji sedi. Ukoliko ste ljubitelj istorijskih drama, pripremite maramice.

Puzzle (13. jul)

Kelly Macdonald (poznata glumica škotskog porekla, čuvena po ulogama u Trainspottingu i Gosford Parku) tumači sada vodeću ulogu u argentinskom filmu o ženi koja prati svoj talenat za slaganje puzli, koji je dovodi u čudan svet Atlantic City turnira namenjenog upravo takmičenju u slaganju puzli.

Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot (13. jul)

Good Will Hunting i Finding Forrester, koji su nastali pod režiserskom palicom Gusa Van Santa, a koji su ujedno životno afirmišući, kao i možda odveć bajkoviti, ali na onaj specifično slatko-gorak način, poprilično podsećaju i na ovaj njegov poslednji naslov, u kome glavne uloge tumače Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara i Jack Black. Obećavajuće. 

Mamma Mia! Here We Go Again (20. jul)

I zaista Here we go again! Stiže nam nastavak popularnog mjuzikal Mamma Mia i to sa omiljenom nam postavom iz prvog dela: Amanda Seyfried, Meryl Streep, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Christine Baranski, Dominic Cooper (plus poseban dodatak ovoj zvezdanoj postavi: Cher!). Priča se nastavlja tamo gde je u prvom delu završena, ali se ujedno povremeno vraća i u 1960. godinu.

The Wife (3. avgust)

Björn Runge adaptirao je novelu Meg Wolitzer, a naslovnu ulogu poverio dugo neviđenoj i nadasve sjajnoj Glenn Close. U pitanju je priča o njujorškoj spisateljici koja odlučuje da napusti muža i to tokom večeri kada treba da primi prestižnu nagradu.

BlacKkKlansman (10. avgust)

Premijerno prikazan u Kanu, Spike Lee-ova adaptacija biografske priče predstavljene u humorističko-kriminalističkom žanru dobila je prilično dobre kritike. U pitanju je priča afroameričlom policajcu iz Kolorada koji se infiltrira u Ku Klux Klan, a radnja se dešava za vreme Nixonove ere. U glavnim ulogama pojavljuju se sjajni Adam Driver i John David Washington (sin Denzela Washingtona).

Crazy Rich Asians (17. avgust)

Snimljena prema mega popularnom bestseleru Kevina Kwana, ova romatična komedija pretenduje da postane najveći letnji hit u domenu romatičnih komedija. Život apsurdno bogatih Azijata u ovoj priči naravno uključuje neizostavno blještavilo luksuznih domova, nakita, automobila, ali i jednu srcperajuću romansu i snaja-svekrva dramu.

Destination Wedding (24. avgust)

Winona Ryder! Keanu Reeves! I romantična komedija u holivudskom maniru kao takva. Zar je potrebno reći više?

The Bookshop (24. avgust) 

Emily Mortimer, Patricia Clarkson, i fantastični Bill Nighy tumače vodeće uloge u filmu Isabel Coixet, koji donosi priču o udovici slobodnog duha koja rizikuje sve ne bi li otvorila prvu knjižaru u engleskom gradiću Hardboroughu.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/