Tri puta nominovana za Gremija, uz četiri albuma koji su ušli u Top 10 R&B albuma i jednim koji je završio na prvom mestu, sa preko 1,4 miliona albuma prodatih u SAD i 5 miliona prodatih širom sveta, Angie Stone se sa pravom može nazvati jednim od najzačajnijih svetskih R&B i soul ženskih izvođača, a njen hit “Wish I didn’t miss you“ je i dalje veoma slušan na našim prostorima.

Muzikom je počela da se bavi uz oca, koji je pevao u gospel kvartetu i koji je malu Angie vodio na nastupe gospel umetnika kao što su bili “Singing Angels” i “Gospel Keynotes”.

Njena karijera je lansirana u visine prvim solo albumom “Black Diamond” 1999. godine, koji je ušao u prvih deset najprodavanijih R&B albuma. Nakon toga, Angie je izdala još četiri vrlo uspešna albuma, koje su pratili rasprodati koncerti širom sveta.

Pred njen beogradski koncert, pričali smo sa Angie o očekivanjima, aktuelnoj muzičkoj svetskoj sceni i njenim preferencama, kako u muzici, tako i u životu:  

Srbija vas je jako dugo čekala. Da li je obostrano?

AS: Svakako da jeste! Od svojih kolega sam čula samo najlepša iskustva i svi su se jako obradovali kada su čuli gde idem. Neki su mi čak dali savete gde sve da idem i šta da radim ako budem imala vremena. Radujem se koncertu na Kalemegdanu, koji na fotografijama deluje predivno, a kažu da je tvrđava uživo još lepša. Verujem da će to postati jedno od mojih omiljenih mesta za koncerte.

Šta dolazi posle vašeg poslednjeg albuma, “Dream”?

Ono što dolazi posle albuma “Dream” je novi album. (smeh) Da, već imam gotov material za novi album, međutim trenutno sam između muzičke i glumačke karijere i možda se malo više posvećujem glumi, jer je toliko dugo bila strpljiva i čekala me. 

Koju muziku slušate trenutno?

Volim različite vrste muzike. Ali vratila sam se korenima i u ovom trenutku slušam većinom gospel izvođače. U ovom periodu života mi se sluša muzika koju osećam, koja mi dodiruje dušu i koju bih ja volela da izvodim. Većina pesama koje izlaze sada imaju tu kompetativnu notu i ja ih ne osećam. Prosto je muzička industrija otišla u nekom drugom smeru od onoga koji bih ja volela da pratim. 

Bili ste deo rijalitija “R&B Divas”. Kako je ovo iskustvo uticalo na vaš privatan život i karijeru?

Biti deo rijalitija ima svoje dobre i loše strane. Kao profesionalac i žena sa iskustvom, znala sam da prepoznam lažne i iskrene ljude tamo. Ipak, čini mi se da su dešavanja nakon rijelitija bila neminovna da se dese, nvezano za njega, a da ih je on samo požurio. Nakon “Divas” se završila moja veza sa gospodinom sa kojim sam bila 9 godina u vezi i za koga sam mislila da ću se udati. Saznala se istina i svako je otišao na svoju stranu. Naučila sam i mnogo o ženama. Teško je da daš sve od sebe i da postupaš ispravno u tako takmičarski nastrojenim situacijama. S obzirom na to da sam bila najstarija u ekipi, svi su ciljali na to vodeće mesto. Bila sam tabla za pikado svim tim ženama. Zaista mogu da kažem da nisam bila fan tog programa i da mi je u mnogome promenio percepciju, shvatanje grupe, jedinstva i ljubavi. 

Iako ste započeli svoju karijeru mnogo pre društvenih mreža, čini se da ste vrlo aktivni na mrežama i da vam je poprilično jasno kako sve funkcioniše.

AS: Oh, da, mislim da društvene mreže mogu biti vrlo korisne ukoliko se koriste na pravi način i umereno. Za mene one predstavljaju prozor ka mojim slušaocima i most između nas. Volim da čujem šta misle i šta bi želeli da čuju od mene. Sa druge strane, ja volim da ih prve obavestim o novostima i da time nagradim to što me prate. Takođe, volim da se šalim i da pravim smicalice na instagramu sa svojim sinom.

Šta volite da radite u slobodno vreme?

AS: Imam jako malo slobodnog vremena, što mi uopšte ne smeta, jako volim da sam aktivna. Radim nekoliko poslova, pored muzike, gluma je našto što mi u poslednje vreme oduzima najviše vremena, ali je to u redu jer je dugo bila na čekanju. Ipak, kada ugrabim malo slobodnog vremena, volim da kuvam za svoje prijatelje, nakon čega igramo karte i šalimo se. To su dragoceni trenuci, koje sve više cenim što sam starija.

Priredila: Ana Dodig

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/