Magazin Rolling Stone nas je obradovao novom top listom. Ovoga puta oni su zajedno sa popularnim izvođačima, producentima i drugim uticajnim ljudima iz muzičke industrije napravili listu 100 najboljih pesama 21. veka.

Među pobrojanima su se našle muzičke grupe, pevači i pevačice kao što su Adele, The White Stripes, Lorde i Kanye West.

Na sajtu magazina možete pogledati kompletnu listu, a mi ćemo vam u našem tekstu predstaviti njihov izbor 10 najboljih pesama novog milenijuma.

10. The Strokes - Last Night

Kada je pesma Last Night objavljena 2001. mnogi su optužili The Strokes da su plagirali Tom Pettyijev hit American Girl. Pevač benda Julian Casablancas nikada nije negirao ovu optužbu, ali 17 godina kasnije da li je još nekom stalo da istera ovu pravdu? Last Night se i dalje vrti i spada u sam vrh repertoara renesanse garažnog roka sa početka 21. veka.

9. Lorde - Royals

Petnaestogodišnja Lorde je pesmu Royals napisala za svega pola sata. Ovaj singl se prodao u neverovatnih 10 miliona primeraka i postao je himna svih onih koji od života žele nešto više od firmirane odeće, nakita i luksuznih automobila.

8. Adele - Rolling in the Deep

Ubrzo nakon bolnog raskida i završetka njene prve ozbiljne veze, dvadesetogodišnja Adele je ušla u studio sa svojim producentom Paulom Epworthom i kanalisala svu svoju tugu i emocije u snimanje pesme Rolling in the Deep. Pozitivna reakcija publike nije izostala i pesma se našla na vrhu top lista većina zemalja, a da ne pričamo o nebrojeno mnogo obrada koje su usledile u narednom periodu.

7. Kanye West - Runaway

My Beautiful Dark Twisted Fantasy je ocenjen kao najbolji album u bogatoj karijeri Kanye Westa, a centralno mesto na njemu zauzima svakako 9-minutna pesma Runaway na kojoj je gostovao reper Pusha T. Video verzija od 4 i po minuta se možda nije toliko vrtela kao neki prethodni Kanyeovi hitovi, ali za prave fanove ovogo umetnika, Runaway će uvek biti esencija njegovog originalnog pristupa pop muzici.

6. Yeah Yeah Yeahs - Maps

Maps nije tipična pesma iz repertoara grupe Yeah Yeah Yeahs, ali je omogućila ovom bendu da stekne svetsku popularnost i proda svoje izdanje Fever to Tell iz 2003. u preko milion primeraka.

Na sledećoj strani pogledajte TOP 5 najboljih pesama od početka 2000-te godine.