Iz iskustva solo putnika, često se ističe da je zaista nezaboravno putovati sam- nema rasporeda, kompromisa, destinacija koje moramo da vidimo (a pri tome ne znamo ni zašto?), posete restoranima u kojima ne bismo jeli, ali moramo da ispunimo želje naših saputnika i obrnuto. 

Putovanje može da bude velika avantura - nekada interesantna, nekada veoma teška i to posebno za ženu i zato pre nego što se i upustimo u možda putovanje života, pogledaćemo filmove koji u fokus stavljaju solo putnicu. 

1. I Know Where I'm Going!

Film je iz 1945. godine, a glavne uloge poverene su Wendy Hiller i Rogeru Liveseju. Mlada žena, veoma ambiciozna i nezavisno sigurna je gde je krenula. Putuje iz Mančestera u Hedbrids da bi se udala za bogatog i uglednog gospodina. Međutim tokom putovanja upoznaće oficira i radnja će krenuti u drugom smeru. 

2. Lost in Translation 

Svima je poznatno, fenomenalno kultno ostvarenje Sofije Coppole sa Scarlett Johansson i Billi Murrejem kao nosiocima radnje! Glumac pred penzijom (Bill) i devojka koja je tek završila fakultet (Scarlett) sprijateljiće se u jednom tokijskom hotelu. Drama istražuje usamljenost, otuđenje, nesanicu i kulturni šok. 

3. Summertime 

Romantiča komedija sa legendarnom Katharine Hepburn u glavnoj ulozi govori o sekretarici koja je pet godina štedela da bi išla na odmor u Veneciju. Amerikanka shvata da joj put donosi nezaboravno iskustvo koje počinje sa čašom pića na prelepom italijanskom trgu. 

4. The Green Ray

Posle raskida Delphine (Marie Rivière), odlazi u na odmor, pravu avanturu - od Grčke preko Alpima i uz put dopušta sebi velike ljubavne avanture. 

5. Frances Ha 

Zanimljiva komedija prati neshvaćenu plesačicu, glavnu junakinju koja naprsno odlazi iz Njujorka, prvo u Sakramento u posetu porodici, a zatim u Pariz. Bez novca, ipak uspeva da se snađe... 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/