Mislite da je pravo vreme da napravite #moviemarathon i da se dobro nasmejete uz odlične filmske naslove? 

Upravo iz tih razloga pripremili smo vam neke stare klasike koje je uvek dobro gledati iznova i iznova.

Izdvojite sunčano popodne ili lepo veče pozovite drugarice ili svog dragog i uživajte u filmovima koji su savršeni da ih odgledate (opet) do kraja leta. 

The Talented Mr. Ripley, 1999.

Film je nastao prema knjizi  Patricie Highsmith i savršeno dočarava dokolicu na italijanskoj obali, sve dok raskošni život Dickija Greenleafa (Jude Law) jednog dana ne prekine poseta Tom Ripley (Matt Damon). Tom Ripley  ima jedan talent, a to jeda kopira život drugih ljudi. Uskoro Dickie postaje Tomova opsesija, a mirno leto pretvara se u prilično nemirno...

Under the Tuscan Sun, 2003.

Iako protagonistkinja Frenses (Diane Lane) nakon bračnog kraha odlazi u Toskanu. Poruka ovog filma je vrlo korisna "Prvo voli sebe, pa sve ostale". Osim predivnih scena Amalfi obale, u ovom filmu nam se posebno dopao lik Katherine koja obožava sladoled i muškarce. Mmmm!

Dirty Dancing, 1987.

Savršena letnja romansa koju ste sigurno gledali milion puta (ali zašto ne opet).  "Baby" je prava gradska cura koja sasvim slučajno zavoli ples, gotovo više nego svog instruktora plesa Johnny Castle. Fantastična muzika, još bolji ples, odlična gluma i hemija koju su postignuli Jennifer Grey i Patrick Swayze čini da ovaj film bude popularan više od 30 godina!

Na sledećoj strani pogledajte koji su još filmovi naša preporuka za kraj leta.

PageBreak

Dear John, 2010.

Još jedna letnja romansa sa (ipak) srećnim krajem. Savannah (Amanda Seyfried) i John (Channing Tatum) upoznaju se obali Južne Karoline gde ona provodi letnje praznike volontirajući pri izgradnji stambenog naselja , a on živi s ocem i priprema se za vojsku. John se u zaljubljuje u humanitarku Savannu koja nije oduševljena kada sazna da se John prijavio u vojsku. Nakon brojnih pisama i životnih peripetija njihova ljubav dolazi na ispit.

The Parent Trap, 1998.

Umesto jedne, čak dve Lindsay Lohan. Simpatična tinejdžerska zvezda koju odrasli život nije mazio bila je nekada pravi dečji idol. Lindsay Lohan glumi dve uloge, bliznakinje Annie i Hallie čiji roditelji se razvedu i odluče da uzmu po jednu kćer. Otac se brine o otkačenoj i društvenoj Hallie, dok je Annie uštogljeno dete iz više klase. Sve dok se jednog dana ne sretnu nakon 11 godina u letnjem kampu. Misija? Pomiriti roditelje!

Jaws, 1975.

Jedan je Steven Spielberg i jedna je prava "Ajkula". Filmski hit nastao prema adaptaciji knjiškog bestselera protresao je generacije kasnije koje su se bojale morskih pasa. Radnja je poznata - u blizini napuštenog letovališta pojavi se velika bela morska životinja i to na američki Dan nezavisnosti. U glavnoj ulozi je Roy Scheiderr koji glumi uzrujanog šefa policije čija je misija da zaštiti turiste. Ali, on ne uspeva da skloni ljude s plaže, a posledice su katastrofalne.

Izvor: miss7.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/