Tokom pet dana festivala publika će biti u prilici da uživa u koncertima vrhunskog kvaliteta na različitim lokacijama. Belgrade SAXperience će ove godine ugostiti najznačajnija imena iz sveta saksofona iz Francuske, Austrije, Italije, Belgije i Srbije. Zvezde francuskog klasičnog saksofona Eva Bartas i Nikola Arsenijević u pratnji Velikog kamernog orkestra, a pod dirigentskom palicom Aleksandra Sedlara i Frančeska Santučija otvaraju ovogodišnji festival i to u Kolarčevoj zadužbini. Slede koncerti belgijskog saksofoniste Pitera Pelensa, Mobilis kvartet saksofona, iz Austrije i Srbije, Le Nunurs iz Srbije. Festival će se zatvortit nastupom poznatog francuskog saksofoniste Batista Erbena i pijaniste Bojana Zulfikarpašića u Kombank dvorani, koji prvi put nastupaju zajedno.

Osim koncerata u velikim beogradskim dvoranama, deo bogatog programa Belgrade SAXperience festivala čine dnevne i noćne svirke. Saxperience Nights džem sešni, koji će biti održavani svako veče festivala (nakon zvaničnog programa) u 22h u Lounge baru hotela Radisson Collection, Old Mill Belgrade, idealna su prilika da se svi učesnici i muzičari druže i razmenjuju iskustva u neformalnoj atmosferi.

Takođe, u toku festivala biće organizovani i popodnevni Koncerti na otvorenom na različitim lokacijama u centru Beograda - na platou ispred Kulturnog centra Beograda, Trgu Nikole Pašića, Cvetnom trgu, Knez Mihailovoj i na Kalemegdanu, kada će, svakog dana u 14 časova, nastupati Banda saksofonista. To je omladinski orkestar saksofona iz Srbije koji čine učenici osnovne i srednje muzičke škole Josip Slavenski

Majstorski kursevi Belgrade SAXperience festivala biće održani u Dvorani Kulturnog centra Beograda, a otvoreni su za učenike i studente saksofona, kao i za mlade profesionalce. 

U cilju promocije i decentralizacije kulture, ali i obogaćivanja kulturne scene Srbije, važan deo Belgrade SAXperience festivala je koncertna turneja Le Tour de Sax, koja se organizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu i bankom Societe Generale Srbija. U okviru turneje Le Tour de Sax 2018, koja kreće odmah po završetku beogradskog festivala, nastupiće jedan od najboljih mladih džez saksofonista iz Francuske Batist Erben i naš poznati džez pijanista Ivan Aleksijević.

Peti međunarodni festival saksofona - Belgrade SAXperience - biće održan od 2. do 6. oktobra 2018. godine u Beogradu. Nakon festivala, turneja Le Tour de SAX obići će šest gradova u Srbiji od 7. do 12. oktobra

Karte za koncert otvaranja i koncert zatvaranja festivala dostupne su od ponedeljka 3. septembra 2018. na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na blagajnama Kolarčeve zadužbine i Kombank dvorane.