Navikli smo da slušamo o letnjim hitovima i pesmama idealnim za zimske praznike.

Jesenja muzika, s druge strane, je nekako skrajnuta, kao uostalom i ovo godišnje doba.

Čini se da svi jedva čekaju da se što pre završi i konačno kišu i vetar zameni sneg koji će ponovo vratiti lepotu na ulice našeg grada.

To baš nije fer prema jeseni jer je ovo godišnje doba poslužilo kao inspiracije za mnoga velika umetnička dela neizmerne lepote.

U ovom tekstu ćemo se koncentrisati na popularnu muziku i predstaviti vam 10 najboljih jesenjih pesama koje bi valjalo da slušate narednih meseci.

1. Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Autumn in New York

Kada čujete ovu pesmu, imaćete utisak da ste deo romantičnog jesenjeg popodneva u njujorškom Central parku sa izabranicom/kom vašeg srca.

2. Green Day - Wake Me Up When September Ends

Neki će reći da je pesma Wake Me Up When September Ends suviše tužna da bi se našla na ovoj listi, ali kada ćemo slušati melanholičnu muziku ako ne tokom jeseni?

3. Fionna Apple - Pale September

Fionna Apple je definitivno kraljica jesenje muzike, a nigde to nije bolje demonstrirano nego u njenoj pesmi prigodnog naslova Pale September.

4. Yo La Tengo - Autumn Sweater

Slušanje benda Yo La Tengo je muzički ekvivalent ušuškanosti u svom udobnom džemperu sa šoljom vašeg omiljenog toplog napitka i knjigom u rukama.

5. Wyclef Jean - Gone Till November

Na sledećoj stranici pogledajte u kojim pesmama uživamo tokom jeseni: 

PageBreak

6. The Kinks - Autumn Almanac

„I like my football on a Saturday / Roast beef on Sundays“ peva Rej Dejvis u ovom jesenjem hitu grupe The Kinks. Malo ko se ne bi složio sa ovim stihovima.

7. Neil Young - Harvest Moon

Pun Mesec nikad ne izgleda tako lepo kao u septembru. Neil Young ga sigurno nije slučajno izabrao da svojom simbolikom obogati jednu od njegovih najlepših ljubavnih pesama.

8. Simon & Garfunkel - Leaves That Are Green

Simon & Garfunkel su izabrali jesenji motiv zelenog lišća koje postaje braon i leti na vetru kao metaforu za prolaznost u svojoj fenomenalnoj pesmi Leaves That Are Green.

9. The White Stripes - Dead Leaves and the Dirty Ground

Jesenja muzika ne mora uvek da bude melanholična. The White Stripes su se potrudili da jesen dobije i svoj bluz/hard rok saundtrek.

10. Guns N’ Roses - November Rain

Jesenje lišće je tema mnogih pesama, ali su se samo popularni Gansi setili da pomenu hladne novembarske kiše u svojoj vanvremenskoj baladi November Rain.

Izvor: City Magazin

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/