Green Book

Viggo Mortensen je vozač Mister Shirley-a u ovoj retro drami, smeštenoj u 60-e godine prošlog veka i američki Jug. Mister Shirley je sjajan Maharshala Ali, pijanista koji putuje po Jugu sa Amerikancem, italijanskog porekla (Viggo).

Beautiful Boy

Steve Carell i nova filmska zvezda, mladi Timothie Chalamet glumce oca i sina koji prolaze kroz porodični pakao usled opasne zavisnosti od meta. Ovo je istinita priča o preživljavanju, ozdravljenju - kako mentalnom, tako i fizičkom ali i snagi porodice.

First Man

U neku ruku ovo je biografska priča o prvom čoveku koji je putovao na Mesec, Neilu Armstrongu, a u glavnim ulogama se nalaze Ryan Gosling i Claire Foy, dok je iza kamere Damian Chazelle ( La la land). Ceo film je emocionalno lunarno putovanje za sve koji vole biografske filmove i priče iz galaksija.

Burning

Nakon velikog uspeha u Kanu, ovaj film o ljubavnom trouglu koji na kraju dovodi do tragedije, već je pokupio nekoliko važnih nagrada i na TIFF-u. Mali info: dva momka, jedna devojka i mačka koja možda postoji, a možda i ne, i dovoljno varnica da se sve pretvori u plamen.

Ben is back

Julia Roberts glumi majku koja se grečevito, svim silama bori da održi svoju porodicu zajedno na broju i u slogi tokom Božića. Iza kamere je Peter Hedges (About a boy).

Vox Lux

Indie glumac Brady Corbet (Funny Games, Simon Killer, Martha Marcy May Marlene) odlučio je da debituje u redateljskim vodama s ovim filmom, koji je zapravo mjuzikl o uspehu jedne pop zvezde koju glumi Natalie Portman, čiji kostim variraju između Black Swan i Bowie estetike.

Destroyer

Karyn Kusama je postala vrlo tražena i popularna režiserka nakon filmova Jennifer's Body i The Invitation, ali i nakon režije tv ostvarenja (Master of Sex, Billions i Halt and catch fire). Ovoga puta režirala je krimi dramu u kojoj Nicole Kidman, potpuno neprepoznatljiva igra LA policajku sa dosta untrašnjih demona koji je remete na svakodnevnom poslu. 

Priredila: Ana Dodig 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/