U četvrtak, 18. oktobar, 19 časova prof. Ivan Delač održaće predavanje na temu "Milena Pavlović Barili i američki Vogue" u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

Prevodilac kapitalnih studija o Mileni Pavlović Barili i istraživač njenog života i rada u SAD, Ivan Delač, održaće predavanje o angažmanima jedine sprske umetnice čija se ilustracija našla na naslovnoj strani prestižnog modnog časopisa Vogue. 

U predavanju se iznose neka saznanja o angažmanu Milene Pavlović Barili u američkom „Vogeu” od decembra 1939. do sredine 1941. godine i o ljudima s kojima je u njemu sarađivala. Govori se i o drugim umetnicima čije su se modne ilustracije pojavljivale u Vogue u istom periodu.

Predavanje čini deo autorove serije članaka nazvane „Novi prilozi za biografiju Milene Pavlović-Barili“.

foto: Promo

Ulaz je slobodan.

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog U Novom Sadu u toku je izložba „Maison Barilli: Belgrade / New York“ realizovana u saradnji sa Fondacijom Milenin Dom – Galerijom Milene Pavlović Barili iz Požarevca koju preporučujemo OBEVEZO da pogledate! 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/