Iako mnogi pripadnici mlađih generacija to ne znaju, film oko koga se stvorila ogromna fama, "A Star Is Born", nije rađen prema originalnom scenariju, niti su Lady Gaga i Bradley Cooper prvi koji su glumili pevački par složenog odnosa. 

Štaviše, oni su protagonisti četvrte adaptacije filma, ali bez sumnje možemo reći kako nisu upali u zamku imitiranja ili ponavljanja. 

Ono o čemu se najviše priča kad je reč o ovom filmu jeste, naravno, muzika, ali i odlična gluma Lady Gage.

Isto tako, mnogi su komentarisali neporecivu hemiju između glavnih glumaca, pitajući se da li je ona prerasla u nešto više. 

I dok na to pitanje zaista nemamo odgovor, znamo drugih deset činjenica vezanih uz film koje vi možda niste znali, a koje bi vam čitavu priču mogle prikazati u nešto drugačijem svjetlu.

1. Scene s nastupa u filmu su snimane na pravim muzičkim festivalima, poput Coachelle i Glastonburyja. Posjetioci koji su za to bili zainteresovani, mogli su prisustvovati nastupima Lady Gage i Bradleyja Coopera, uz doplatu od 10 dolara i odevnu kombinaciju u stilu country muzike.

2. "I just wanted to take another look at you" je jedna od rečenica koja je obeležila film, a zapravo se radi o posveti prethodnim verzijama filma, s obzirom da se ona nalazi u svakoj do sada.

3. Pas u koga smo se svi pomalo zaljubili je i u stvarnom životu pas Bradleyja Coopera, i takođe se zove Charlie.

4. Film je na premijeri primio ovacije publike u trajanju od punih osam minuta. 

5. Barbra Streisand i Kris Kristofferson su bili česti gosti seta ovog filma. Zašto? Pa, upravo su oni poslednji igrali ovaj par, i to davne 1976. 

6. Kad Ally, lik koga tumači Lady Gaga, pevuši melodiju pjesme "Somewhere Over the Rainbow", ni to nije slučajno. Naime, radi se o još jednoj posveti, ovaj put Judy Garland koja je igrala ovu ulogu 1954. godine.

7. Bradley Cooper i Lady Gaga su se upoznali na način koji je jako ličio onom prikazanom u filmu. I Cooper i Gaga su prisustvovali jednoj dobrotvornoj večeri u sklopu koje je ona izvodila pesmu "La Vie en Rose". Kako je on kasnije izjavio, bio je pod velikim utiskom onoga što je čuo, a s obzirom da je u to vreme tražio partnerku za ovaj film, odlučio je da je pozove na sastanak već sledeći dan. Ostalo je istorija!

8. Baš kao i Jackson Maine, lik koga tumači u filmu, i Bradley Cooper poseduje istoriju borbe sa zavisnošću. Tokom svojih dvadesetih godina bio je zavistan od alkohola i tableta protiv bolova, a trezan je od svoje 29. godine.

9. Isto tako, Lady Gaga je u više navrata isticala da su joj, baš poput Ally, brojni moćnici iz muzičke industrije uporno tvrdili kako neće uspeti kao pevačica jer nije dovoljno fizički privlačna, izravno joj govoreći kako mora na estetsku operaciju nosa.

10. Osim svog psa, Cooper je za film angažirao i cijeli niz svojih bivših suradnika i prijatelja. Tu su Ron Rifkin i Greg Grunberg s kojima je glumio u seriji "Alias", njegov dugogodišnji bliski prijatelj Dave Chapelle te Drina De Niro, s kojom je glumio u filmu "Silver Linings Playbook".

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/