Aktuelnu godinu privodimo kraju i stoga je pravo vreme da zaključimo kako smo u poslednjem periodu pogledali pregršt zaista impresivnih filmskih ostvarenja.

Ali, ono što nas tek čeka je prava filmska magija, stoga već sada možemo napraviti listu želja za filmove koji tek izlaze i koji će upotpuniti godinu svim filmskim sladokuscima.

Za neke naslove već znamo kada će ugledati svetlo dana i popuniti bioskopske dvorane, dok za neke još čekamo detaljnije informacije o prikazivanju.

Ipak, ono što je sigurno jeste činjenica da je pred nama vreme kada ćemo birati između dubokih i višeslojnih drama, laganih komedija idealnih za razbibrigu i trilera koji će nas držati u napetosti tokom celog trajanja filma.

Naglasak je i dalje na mističnim trilerima i hororima koji su sve popularniji kod publike.

U nastavku donosimo 7 filmova zbog kojih jedva čekamo 2019. godinu.

1. Ad Astra

Kada se na filmskom setu u isto vreme nađu Brad Pitt i Tommy Lee Jones onda je zasigurno u najavi vrlo ozbiljno filmsko ostvarenje. Ovaj slavni dvojac preneće napetu priču ispričanu kroz naučno – fantastični triler. Radnja je fokusirana na inženjera vojnog korpusa koji pretražuje galaksiju kako bi pronašao svog oca koji je nestao na misiji pronalaženja vanzemaljskog života pre 20 godina. Inženjera tumači Tommy Lee Jones, a Brad Pitt je u ulozi njegovog sina koji kreće putevima svog oca ne bi li saznao što se tačno dogodilo pre 20 godina kada se njegov otac zaputio na Neptun. Režiju za ovaj uzbudljivi triler potpisuje James Gray. Očekivani datum izlaska Ad Astre je 11. februar 2019.

2. Glass

Glass je film koji se gleda širom otvorenih očiju s punom pažnjom. Reč je o horor –  trileru s elementima drame koji će se prvi put u bioskopima prikazati 18. januara 2019. Ovo filmsko ostvarenje veliki je projekat scenariste, koproducenta i reditelja M. Night Shyamalana koji ovim filmom zapravo povezuje svoje ranije filmove Unbreakable iz 2000. godine i Split iz 2017. godine. Radnja se odvija oko čuvara Davida Dunna koji koristi svoje nadljudske sposobnosti kako bi pronašao Kevina Wendella Crumba, muškarca s 24 ličnosti.

3. The Rhytm Section

The Rhythm Section je ekranizacija prve knjige književnog serijala ‘Stephanie Patrick’ koji se sastoji od četiri romana autora Marka Burnella. U središtu priče ovog filmskog ostvarenja nalazi se Stephanie, koju tumači talentirana Blake Lively. Napetost radnje je naglašena kada se otkrije kako je njena porodica stradala u padu aviona u kojem se i ona sama trebala nalaziti. Ali, prava je istina kako to nije bila avionska nesreća već vešto isplaniran napad. Vođena ljutnjom i očajem Stephanie kreira novi identitet kako bi pronašla odgovorne za “nesreću” i popunila prazninu između saznanja do kojih je sama došla i onoga što su joj drugi rekli o nesreći. Premijerno prikazivanje ovog  mističnog trilera s elementima akcijskog filma čiju režiju potpisuje Reed Morano bit će 22. februara 2019.