Uprkos njegovoj seksualnoj orijentaciji, ali i dugogodišnjoj turbuletnoj vezi s Jimom Huttonom pred kraj svog života britanski muzičar je priznao da je Mary bila ljubav njegovog života. 

Zbog toga i ne iznenađuje činjenica da joj je zime 1991. godine ostavio polovinu svog bogatstva vrednog 75 miliona funti, uključujući i 20 miliona funti vrednu kuću u zapadnom Londonu, ali i jedan veliki zadatak. 

Freddyjeva poslednja želja bila je da bude kremiran, te da Mary njegove ostatke pohrani na tajnoj lokaciji koja neće biti nikada otkrivena. 

Frontmen grupe Queen strahovao je da će obožavatelji oskrnaviti njegov grob ako poslednje počivalište bude otkriveno, pa je ona odradila taj zadatak s velikom ozbiljnošću.

Dve godine čuvala je njegovu urnu u svom domu, a potom se jednog dana iskrala iz doma uz laž da ide na tretman kod svoje kozmetičarke. 

Umesto toga uputila se u nepoznatom smeru i pohranila njegove ostatke na mestu koje do danas nije poznato ni njegovoj porodici.

Mary Austin je bila žena kojoj je Freddie bezrezervno verovao.

Upoznali su se kad su bili vrlo mladi i bez prebijenog novčića - ona je imala 19, a Freddie – pravim imenom Farrokh Bulsara – bio je pet godina stariji i tek je započinjao svoju zvezdanu karijeru.

Nikada nisam upoznala nikoga poput njega. Bio je vrlo samopouzdan, ono što ja nikad nisam bila, priznala je Mary. 

Postala mu je najbolja prijateljica i ljubavnica, te su počeli zajedno da žive u skromnom jednosobnom stančiću. Godine 1973. u vreme izlaska Queenovog debitantskog albuma, zaprosio ju je. Iako ju je smatrao svojom suprugom, nikada se nisu venčali. 

Mary Austin pratila ga je na turnejama, a ostala mu je velika podrška čak i kada joj je priznao svoju sklonost prema muškarcima. 

Imao je mnogo prijatelja koji su bili uz njega samo zbog besplatnih ulaznica, besplatne hrane, besplatnog pića, besplatne droge i skupih darova, Mary Austin rekla je u jednom od retkih intervjua. 

Ona smatra da joj je verovao jer je bila drugačija. Bila je jedna od retkih osoba koja ga je zaista volela, a zauzvrat nije tražila nikakvu materijalnu nadoknadu.

Baš zato bila je među retkim osobama kojima je priznao da je HIV pozitivan neposredno nakon dijagnoze 1987. godine, ali i osoba koja je držala njegovu ruku na smrtnoj postelji četiri godina kasnije.

Nakon Freddiejeve smrti Mary Austin bila je neutešna. Osmeh na lice mogli su joj izmamiti samo njeni sinovi Richard i Jamie. 

Udala se i razvela dvaput, jer niko nije mogao da popuni prazninu koju je Freddie ostavio u njenom srcu.

O ljubavi Freddieja Mercuryja i Mary Austin delimično progovara i film "Bohemian Rhapsody" koji se nedavno bio u svim bioskopskim salama. Uloga britanske muzičke zvezde dodeljena je američkom glumcu Ramiju Maleku, dok Mary tumači Lucy Boynton. 

Šta je stvarno Mary Austin osećala prema Freddyju Mercuryju, pogledajte u YouTube videu.

Izvor: Index Rouge 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/