Polako koračamo u najhladnije doba godine, to znači da temperature padaju, sneg više nije novost, a postaje i sve teže da provodimo vreme na otvorenom.

Budući da nam praznici tek slede, zašto već ne ući u to razdoblje u dobrom raspoloženju?

Zimska depresija i bezvoljno raspoloženje izbeććemo uz filmska ostvarenja koja čine da se osećamo bolje.

Srećom, Hollywood nam je u toj odluci baš pomogao! Snimljeno je  bezbroj filmova čiji su filmski setovi postavljeni usred zime, pa sve izgleda romantično i cosy. I nam je potrebno! Između poljubaca u snegu, srdačnih porodičnih trenutaka i savršeno usklađenih kaputa i šeširima, zimski filmovi mogu da učine čak najgore zime veoma romantičnim.

Ovo je naših pet zimskih favorita s kojima možete da počenetei filmski maraton! 

Serendipity

Jonathan i Sara upoznali su se tokom božićne gužve na Manhattanu. U trenutku su osetili fatalnu privlačnost i proveli celi dan zajedno. Kada se približio kraj večeri, Jonathan je predložio da razmene brojeve telefona, a na to mu Sara odgovara da ako im je suđeno da će pronaći put jedno do drugog.

Little Women

Ova topla priča prati živote četir sestara koje se, svaka na svoj način, suočava s odrastanjem i odgovornošću zrelog života. Svaka će od njih pokušava da stekne nezavisnost, ljubav...

The Holiday

Romantična komedija o različitim svetovima koji savršeno pristaju jedan uz drugi. Parovi Cameron Diaz- Jude Law i Kate Winslet-Jack Back provode vreme na dva kraja svijeta. Spoj Engleske i Kalifonije i njihovih suprotnih karaktera zanimljiva je podloga za filmsku priču koju ćete opet zavoleti.

Groundhog Day 

Teško je pronaći čoveka kome Groundhog Day nije omiljena romantična komedija. Još ako uzmemo u obzir da će nas ne samo dobro ugrejati, nasmejati i podsetiti o važnosti učenja na ličnim greškam, onda je ovaj film jedna zaokružena celina koja zaslužuje svoje mesto na našim zimskim ekranima.

Friends with Kids 

Iako vrlo pitak film, obrađuje zamršenu i slojevitu problematiku međuljudskih odnosa i vrednosti unutar porodice. New York u jesen i zimu je posebna inspiracija za zaljubljenike u romantične filmove. Glavni junaci prolaze kroz uspone i padove, a s njihovim pričama se itekako možete poistovetiti...

Preuzeto sa portala:Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/