Filmovi su uvek bili jedna od najdražih aktivnosti, bilo da uživamo sami ili s društvom, ulazak u svet bajke, akcije ili brutalne realnosti, privlačna je aktivnost kojoj se uvek rado vraćamo. 

Svaka godina donosi nove naslove koji ostanu upamćeni, pa i 2018. po tom pitanju nije izuzetak. Protekle godine filmski svet predstavio je ponešto od svakog žanra, a dominiralo je nekoliko fantastičnih dokumentaraca koji su nas uveli u svet nekih od najvećih kultnih ličnosti 20. veka.

U nastavku vam donosimo spisak najboljih filmova 2018. godine od kojih ste sigurno neke pogledali, a one koje niste, brzo skuvajte čaj, umotajte se u ćebe i uživajte u genijalnim filmovima.

Red Sparrow

S Jennifer Lawrence u glavnoj ulozi, "Red Sparrow" je drama koja vrlo prikazuje špijunski svet. Lawrence ima ulogu u kojoj tumači primabalerinu koja zbog povrede mora da prekine karijeru i spletom okolnosti postaje špijun. Film obiluje intrigama, spletkama, opasnostima i ljubavnim zapletom, i definitivno ga morate pogledati. 

A simple favor

Blake Lively i Anna Sharzer glavne su protagonistkinje ovog napetog trilera koji ne prestaje da šokira neverovatnim zapletima. Film govori o dve potpuno različite žene čiji se životi ipak nekako sudaraju. Neverovatni događaji i priznanja čine ovaj film uzbudljivim i nepredvidljivim i još jednim kandidatom za obavezno gledanje.

Studio 54

Za kultni njujorški Studio 54, prijateljstvo Biance Jagger i Andy Warhol i razuzdane žurke malo ko nije čuo. Sve nas je oduvek intrigiralo i zanimalo što se to tačno događa u bekstejdžu, kako su se dobijale pozivnice i kako je zapravo funkcionisao taj svet zabave. Ovaj fantastičan dokumentarac sve otkriva i baca potpuno novo svetlo na poznati klub.

Bohemian Rhapsody

Dokumentarac o neponovljivom Frediju ne treba dodatno predstavljati. Iako su kritike podeljene, i neke zameraju produkcijskom timu kako cela priča nije hronološki ispričana i da su neki događaju potpuno krivo postavljeni, radi se o filmu koji je svakako vredan gledanja i divljenja. 

Salvador Dali

Nastavljajući u dokumentarnom tonu, Dali je još jedna važna ličnost koja je dobila filmsku priču o svom životu. Radnja prati impresivan Dalijev životni put i rad, kao i upoznavanje sa svojom muzom Galom. Zanima li vas umetnički svet i želite li bolji uvid u unutrašnjost genijalnog uma, ovaj dokumentarac svakako pogledajte.

Na sledećoj stranici pogledajte još četiri filma koja su obeležila 2018: 

PageBreak

A star is born

Bradley Cooper i Lady Gagazvezde su ovogodišnjeg filmskog sveta. Tužan film s prekrasnom muzikom, osvojio je celi svet i postavio se kao jedan od najboljih filmova 2018.godine. Priča prati upoznavanje i život poznatog country pevača i mlade talentovane devojke; problemi i životne situacije, ljubav i tuga prožimaju se ovim filmom i na sve ostavljaju dubok utisak.

Mamma mia: Here we go again

Nastavak omiljenog prvog dela ovog Mamma Mie, neke je oduševio, neke nije. Činjenica je da se radi o veselom i razigranom filmu s odličnom glumačkom postavom i vrlo dobrim generalnim utiskom. Priča paralelno prati dva razdoblja, majke i kćeri, završava srećnim završetkom i idealan je film za opuštanje i uživanje u hladnim zimskim danima.

Widows

Zanimljiv kriminalistički triler u kojemu se preispituje poverenje, spretnost i odvažnost kao i hrabrost i snaga za preživljavanjem. Widows prikazuje žene kao jake ličnosti spremne za suočavanje s brutalnom realnošću.

The Captain

Ovaj film temelji se na istinitoj priči koja nas uvodi u svet 2.svetskog rata, međuodnosa i prikazuje potpuno drugačiju perspektivu. Nemački dezerter nailazi na napuštenu uniformu nacističkog kapetana koju uzima samo kako bi se utoplio, ali nedugo zatim otkriva da će Nemci slediti vođu, ko god to u datom trenutku bio. Ovaj uznemirujući film neverovatno je zanimljiv i idealan kandidat za završetak ovogodišnje liste.

Izvor: Fashion.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/