Kada se fenomenalno napisana TV drama "Downton Abbey" završila srećnim krajem za sve pripadnike aristokratske porodice Crawleys, kao i za njihove prijatelje i sluge, nismo ni pomišljali da postoji još nešto što bismo mogli da vidimo od pomenutih junaka.

Te 2015. godine, priča je izgledala zaokruženo, iako su najzagriženiji fanovi želeli još.

Nakon tri godine, scenarista Julian Fellowes uslišio je želje vernih gledalaca i napisao scenario za film koji je nastavak proslavljene britanske drame. Time je zaintrigirao i one koji nisu imali prilike da pogledaju 52 epizode ostvarenja koje je ušlo u Ginisovu knjigu rekorda kao serija sa najvišim ocenama kritičara.

Evo šta je za sada poznato o filmu čiju premijeru jedva čekamo da pogledamo.

Snimanje je započeto u septembru, a kao i mnogo puta do sada, zanimljive vesti smo saznali preko Instagrama. Glumica Michelle Dockery (Mary Crawley) zabeležila je sam početak stvaranja filma, odnosno njegovog prvog kadra.

Koga ćemo od stare postavke imati prilike da vidimo i na velikom platnu?

Svi vodeći likovi biće deo i Downtown Abbey The Movie.

Da rezimiramo, to su: Michelle Dockery (Lady Mary), Hugh Bonneville (Robert Crawley), Laura Carmichael (Lady Edith), Elizabeth McGovern (Cora Crawley), Dame Maggie Smith (Violet Crawley), Jim Carter (Mr Carson), Brendan Coyle (John Bates) i Joanne Froggatt (Anna Bates).

Koji junaci se neće pojaviti?

Očekivano, Dan Stevens neće biti uključen kao prvi muž Lady Mary s obzirom na to da je Matthew Crawley, kojeg je personifikovao, nastradao u saobraćajnoj nesreći. Mala je verovatnoća da vidimo Lily James koja je igrala Lady Rose MacClare.

U kom vremenskom okviru će biti smeštena radnja filma?

Spekuliše se da će radnja biti u periodu između 1926. i 1930. godine.

Kakva će biti radnja filma?

Glumci iz serije najavljuju, a mi im verujemo: Fellowes je učinio izvanredan posao pruživši kultnoj seriji dostojanstveni filmski scenario. Allen Leech (Tom Branson) izjavio je u jednom intervjuu da će imati dosta zajedničkih scena sa Lady Mary, kao i da se nada da će Bransonova romansa sa Laurom Edmunds evoluirati.

Da li je izašao zvanični trejler?

Ovog decembra, objavljen je trejler koji dodatno pojačava uzbuđenje koje će vladati sve do premijere filma. Video ne otkriva previše, ali ono što se vidi jeste posluga koja se sprema za važan događaj na kojem će se pojaviti jednako važna osoba.

Za koji datum je zakazana premijera?

Stanovnici Australije biće srećnici koji će prvi videti ovo filmsko ostvarenje, 13. septembra 2019. 

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/