Dekameron

Deset dana. Po uzoru na delo Giovannija Boccaccia iz XIV veka u režiji Piera Paoloa Pasolinija. Reč je o nekoliko različitih životnih priča koje se dešavaju u tih 10 dana, svaka za sebe, isprepletene erotikom i tragikomedijom. Fantastičan izbor glumaca naturščika, što vizuelno što glumački, još više doprinosi oživljavanju napisanih likova u Dekameronu. Kultno filmsko ostvarenje.

Šta se dogodilo sa Bejbi Džejn

Dovoljno je napomenuti da je Američki filmski institut ovaj film proglasio za jedan od 100 najuzbudljivijih filmova svih vremena. Psihološki triler, kome je podžanr horor, ima u naslovnim ulogama dve fantastične glumice Bette Davis i Joan Crawford. Maestralna gluma i stalna psihološka napetost izdvajaju ovaj film u svakom pogledu.

Kika

Sjajna komedija puna neočekivanih momenata. Vizuelno poseban film zbog jarkih boja koje dominiraju kako kroz kostim tako i kroz scenografiju. Kika je izvanredna gluma i neodoljivi španski šarm. 

Drakula

Za ljubitelje horora ovo je jedan od najboljih filmskih ostvarenja Drakule. Fantastičan Gary Oldman koji dominira kroz lik Drakule, takođe Keanu Reeves, Anthony Hopkins i Winona Ryder jesu imena koja su potvrdila sjajan rediteljev izbor. Celokupna produkcija, kao i maestralna muzika samo su još jedan poziv da pogledate ovaj film ako do sad niste. A ako jeste, pogledajte ga ponovo.

Lepota poroka

Domaći masterpiece. Film za sva vremena. Svi u njemu su genijalni i fantastični. Jedan od filmova koje možete uvek iznova i iznova da gledate, i da se iznova i iznova smejete.

Profesionalac 

Kad se kaže žanr kao akcija, u ovom filmu se ona stvarno i podrazumeva. Jean Reno, Gary Oldman i mlada Natalie Portman vodeći su protagonisti ovog sjajnog filmskog ostvarenja. Akcenat je na dobroj priči, napetosti, akciji, požrtvovanosti i ljubavi. 

Maratonci trče počasni krug

Šta reći, i koje tačno reči pronaći, da bih ovaj film opisao u par rečenica. Ipak, pronašao sam jednu koja će obuhvatiti sve što ovaj film poseduje - savršenstvo.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/