U knjizi Romanova, autorka Ariel Lawhon skicira srceparajuću sliku poslednjih sudbonosnih dana najpoznatije ruske carske dinastije.

Ariel se bavi istraživanjem različitih istorijskih perioda, događaja i ljudi zbog čega i voli da piše istorijske romane. Knjiga "Romanova" nastala je kada je autorka istraživala Alkatraz na internetu i sasvim slučajno naišla na ime Anne Anderson.

Da bi zaista otkrila šta se desilo te noći u Jekaterinburgu, Anna mora da rasplete pamćenje, sva njegova zamršena klupka, i spusti ih čitaocima na dlan. Biće to i dar i prokletstvo. Priznanje koje joj možda nikada nećete oprostiti.

Ko je zapravo bila Anna Anderson? Da li je ona zaista Anastasija Romanova? Voljena kćerka? Obožavana ikona? Ruska velika kneginja? Ili običan prevarant? Varalica? Lažov? Kradljivica tuđeg nasleđa? Nebrojeni su već izrekli svoju presudu. Sada je na vas red.

Knjige Ariel Lawhon prevedene su na brojne jezike i nalaze se među najčitanijim na mnogim listama bestselera.

Autorka živi u blizini Nešvila u Tenesiju, s mužem, četvoricom sinova, crnim labradorom i mačkom. Vreme najviše voli da provodi u prodavnici mešovite robe i  na terenu za bejzbol. Vulkan izdavaštvo prvi put objavljuje delo ove autorke.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/