Jedna od najkontroverznijih spisateljica, ako ne i i najkontroverznija, u regionu, 69-godišnja Riječanka Vedrana Rudan ponovo je uspela da podigne prašinu svojom novom knjigom "Život bez krpelja".

(Mileva Marić: Životna priča (nepriznate) srpske genijalke i prve supruge Alberta Einsteina)

Međutim, kako to kod Rudanove obično biva, najgore su u ovom mračnom, duhovitom i brutalno duhovitom skeniranju prošli muškarci. Što se moglo naslutiti već u jednom od uvodnih tekstova naslovljenom "Otvoreno pismo dečkima", u kojem, između ostalog, piše:

Udajemo se za vas, hvala bogu dragome, aleluja, ale-luja, sve rjeđe, jer samo tako možemo preživjeti. Neke od nas su rodile, ove danas jedva da rađaju, pametnice moje, jer nam je neko rekao da je samo žena koja uz sebe ima dvoje deriščadi „normalna“. Ostale su „kurve“, „jalovice“, „nesretnice“, „nerealizirane“, „trebale bi povećati sise“, „manje raditi“, „više izlaziti“, Naći Nekoga!

(Oliver Frljić: Nacionalno raspamećene budale nisu specifikum samo za Ex-Yu prostor, to je korov koji uspeva svugde!)

Dečki, među nama ili izvan nas, ništa od toga nama ženama ne treba. Najmanje djeca. Djeca nas izjedaju od dana začeća do smrti, a vi nas očevi zbog njih ostavljate, djeca su vam teret, obaveza, u školi su glupa na vas, izvan škole agresivna na vas, drogiraju se, traže lovu... Sve vas to izluđuje pa tražite nešto mlađe, nešto manje živčano, nešto čemu koža na trbuhu ne visi, nešto što nosi svilene tange i silikonske sise i trepavice dlakave za popizdit... Vaša ofucana žena i majka vašeg djeteta ništa od toga ne nosi. Ona nosi vrećice iz marketa i to bi bilo to.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>

https://www.instagram.com/elleserbia/